Douglashout Sponningdelen


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur

Douglashout sponningdelen

Heeft u sponningdelen nodig? Bij Houthandelonline vindt u sponningdelen voor een scherpe prijs. De delen zijn gemaakt van Douglas hout. Dit is een van de duurzaamste Europese houtsoorten. U kunt ervan op aan dat Douglas hout een lange levensduur heeft. Daarom is het ook zo geschikt voor buitengebruik. Sponningdelen zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken maar worden voornamelijk gebruikt als gevelbekleding voor:

  • gevelbekleding van een woning
  • achterwand of zijwand van kapschuren
  • dichte horizontale of verticale schutting
  • betimmering van een tuinhuis

Wat zijn sponningdelen?

Sponningdelen worden als gevelbekleding meestal gebruikt bij woningen of tuinhuizen. Het rechthoekige uitgefreesde gedeelte aan de zijkant van een plank wordt een sponning genoemd. En dit zorgt voor een fraaie aansluiting van onderlinge langskant. Sponningdelen of sponningplanken zijn tweezijdig geschaafd voor een glad uiterlijk. U heeft bij ons de keuze uit onbehandelde en geïmpregneerde planken. Daarnaast bieden wij u twee maten namelijk 18x150mm en 18x180mm.

Duurzaamheid Douglashout

De halfhouts rabatdelen van Douglas hout hebben duurzaamheidsklasse 3/4. Deze klasse staat voor matig duurzaam. Als het hout in aanraking komt met de grond heeft het een levensduur van 10 tot 15 jaar. In ons assortiment vindt u onbehandelde en geïmpregneerde planken. Geïmpregneerd wil zeggen onder vacuümdruk verduurzaamd en terug gedroogd.

Behandelen van onbehandeld halfhouts rabat

Als u het onbehandelde hout niet behandelt, gaat het vergrijzen door invloed van zon en vocht. Beits of impregneer de delen als u vergrijzing wilt voorkomen. Houthandelonline heeft daarom ook speciale olie voor Douglashout. Met een blik van 0,75 liter kunt u ongeveer 10 vierkante meter behandelen. De olie is weerbestendig, vochtregulerend, eenvoudig te verwerken en een nieuwe laag kan zonder te schuren worden aangebracht. Ook is de olie geschikt voor hardhout.

De groothandel voor particulier en zakelijk

Houthandelonline heeft een uitgebreid assortiment Douglashout. Vanaf onze importeur of houtzagerij wordt uw bestelling voor sponningdelen direct naar u verzonden. Daarom kunnen wij al ons hout tegen een scherpe prijs leveren. Voor een ruime keuze Douglas hout zit u bij ons helemaal goed. Naast sponningdelen hebben wij onder andere ook Zweeds Rabat, palen, dakbeschot, vlonderplanken, balken, blokhutprofielen, regels en tuinschermen. Al uw vragen over sponningdelen of een van de andere hout- of bouwmaterialen ontvangen wij graag. Elke werkdag zit er een team van specialisten voor u klaar. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 02226-744226. Of stuur een e-mail naar info@houthandelonline.nl.