Beschoeiing Schotten


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur

Materialen van hardhout voor het maken van beschoeiingen

Een beschoeiing is een houten keerwand of damwand die gebruikt wordt als grondkering. Deze kan geplaatst worden bij de slootkant, langs de vijver of er kan een verhoogde tuinborder mee gecreëerd worden. Er zijn verschillende soorten beschoeiing mogelijk door bijvoorbeeld ronde palen naast elkaar te plaatsen, middels een damwand of middels beschoeiingsschotten. Het verschil tussen een damwand en een beschoeiing heeft te maken met de plaatsing. Een beschoeiing wordt horizontaal aan palen bevestigd en een damwand wordt verticaal geplaatst en in de grond getrild. Wanneer een beschoeiing in de tuin wordt aangelegd, zorgt dit ervoor dat de grond niet kan wegzakken. Dit kan langs de waterkant, vaak wordt dit een walbeschoeiing genoemd, maar ook in gedeeltes van de tuin waar de grond schuin afloopt.

Een beschoeiing voor kleine en grote hoogteverschillen

De mogelijkheden voor het maken van een beschoeiing zijn eindeloos. U kunt er bijvoorbeeld één bouwen voor het overbruggen van kleine hoogteverschillen in de tuin. Maar ook zijn beschoeiingen uitstekend geschikt voor grotere hoogteverschillen bij onder andere oevers. Beschoeiingsschotten zijn voorzien van waterdoorlatend en grondkerend doek. Hiermee voorkomt u dat de grond afbrokkelt en creëert u een fraaie afwerking voor uw tuin. Door de tuin af te vlakken en op te vullen is het ook mogelijk om een terras of aanlegsteiger te realiseren. Met palen die in de grond geplaatst worden, maakt u de basis. Deze palen hebben een minimale dikte van 60x60mm en bij het bepalen van de diepte van deze palen wordt uitgegaan van de stelregel dat twee derde van de paal in de grond dient te worden geplaatst en een derde boven de grond. Daar tegenaan kunt u de kant-en-klare hardhouten beschoeiingsschotten plaatsen. De hardhouten beschoeiingsschotten bij Houthandelonline hebben een dikte totale dikte van 4cm en worden bevestigd middels verzinkte slotbouten omdat deze sterker zijn dan RVS. De hoogte van een beschoeiing hangt af van diverse factoren, zoals bijvoorbeeld de druk van de grond of datgene dat erop komt en de regels van het waterschap. Informeer bij het waterschap of de beschoeiing vergunning vrij kan worden geplaatst.

Lange levensduur en fraaie uitstraling

Beschoeiingsschotten worden veelal gemaakt van hardhout. Dit is een verzamelnaam voor alle harde en duurzame houtsoorten. Voor onze schotten maken we gebruik van hardhout met de hoogste duurzaamheidsklasse (klasse 1) en gaan ca. 25 jaar mee. De loofbomen waarvan dit hout afkomstig is groeien traag en daarom kunnen die zeer oud worden. De mate van de hardheid van het hout wordt bepaald door de dichtheid van de nerfstructuur. Hardhouten beschoeiingsschotten zijn functioneel voor tal van buitenconstructies. Als het ook netjes is afgetimmerd ziet het er fraai uit. Daarom is dit hardhout ook uitermate geschikt voor deze toepassingen. Gaat u een beschoeiing maken? In onze webshop kunt u de hiervoor benodigde hardhouten palen, planken, beschoeiingsschotten en andere producten zoals bevestigingsmaterialen, eenvoudig online bestellen. Wilt u meer informatie over het maken van een beschoeiing? Onze specialisten helpen u graag! Bel ons op: 0226 – 744 226 of stuur ons een e-mail: info@houthandelonline.nl

De voordelen van hardhouten beschoeiingsschotten bestellen bij Houthandelonline:

  • Brede toepassingsmogelijkheden voor beschoeiingen;
  • Fraaie afwerking en uitstraling;
  • Lange levensduur van het hardhout;
  • Gevarieerd aanbod tegen voordelige prijzen;
  • Snel, eenvoudig en veilig online bestellen.