Beschoeiing Schotten


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 9.00 - 12.00 uur

Materialen van hardhout voor het maken beschoeiingen

Een beschoeiing is een houten keerwand of damwand die gebruikt wordt als grondkering. Deze kunt u plaatsen bij de slootkant of langs de vijver, of er een verhoogde tuinborder mee creëren. Wanneer u een beschoeiing in de tuin aanlegt, zorgt dit ervoor dat de grond niet kan wegzakken. Dat kan langs de waterkant, maar ook in gedeeltes van uw tuin waar de grond schuin afloopt. Bij Houthandelonline vindt u de juiste materialen om diverse soorten beschoeiingen te bouwen, bijvoorbeeld met planken, palen en beschoeiingsschotten van hardhout. De beschoeiingsschotten zijn voorzien van waterdoorlatend en grondkerend doek. Hiermee voorkomt u dat de grond afbrokkelt en creëert u een fraaie afwerking voor uw tuin. Door de tuin af te vlakken en op te vullen is het ook mogelijk om een terras of aanlegsteiger te realiseren.

De voordelen van hardhouten beschoeiingsschotten bestellen bij Houthandelonline:

  • Brede toepassingsmogelijkheden voor beschoeiingen;
  • Fraaie afwerking en uitstraling;
  • Lange levensduur van het hardhout;
  • Gevarieerd aanbod tegen voordelige prijzen;
  • Snel, eenvoudig en veilig online bestellen.

Een beschoeiing voor kleine en grote hoogteverschillen

De mogelijkheden voor het maken van een beschoeiing zijn eindeloos. U kunt er bijvoorbeeld een bouwen voor het overbruggen van kleine hoogteverschillen in de tuin. Maar ook zijn beschoeiingen uitstekend geschikt voor grotere hoogteverschillen bij onder andere oevers. Met palen die u in de grond plaatst, maakt u de basis. U kunt daarbij het beste uitgaan van de regel dat twee derde van de paal in de grond dient te worden geplaatst en een derde boven de grond. Daar tegenaan kunt u de kant-en-klare hardhouten beschoeiingsschotten plaatsen.

Lange levensduur en fraaie uitstraling

Beschoeiingsschotten worden veelal gemaakt van hardhout. Dit is een verzamelnaam voor alle harde en duurzame houtsoorten. Voor onze schotten maken we gebruik van hardhout met de hoogste duurzaamheidsklasse (klasse 1) De loofbomen waarvan dit hout afkomstig is groeien traag en daarom kunnen die zeer oud worden. De mate van de hardheid van het hout wordt bepaald door de dichtheid van de nerfstructuur. Hardhouten beschoeiingsschotten zijn functioneel voor tal van buitenconstructies. Als u het netjes aftimmert ziet het er ook nog eens fraai uit. Daarom is dit hardhout ook uitermate geschikt voor deze toepassingen Gaat u een beschoeiing maken? In onze webshop kunt u de hiervoor benodigde hardhouten palen, planken, beschoeiingsschotten en andere producten zoals bevestigingsmaterialen, eenvoudig online bestellen. Wilt u meer informatie over het maken van een beschoeiing? Onze specialisten helpen u graag! Bel ons op: 0226 – 744 226 of stuur ons een e-mail: info@houthandelonline.nl