Hardhout Planken Bezaagd


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur
Wilt u een tuinschutting bouwen of zoekt u planken die geschikt zijn voor beschoeiingen? Dan bent u bij Houthandelonline.nl aan het juiste adres. Wij leveren bezaagde hardhouten planken met duurzaamheidsklasse I, welke perfect geschikt zijn voor dit soort toepassingen. Uiteraard zijn deze hardhouten planken leverbaar in verschillende lengtes en kopmaten.

Welke eigenschappen hebben bezaagde hardhouten planken?

Onze bezaagde hardhouten planken zijn verkrijgbaar in verschillende hardhoutsoorten. Afhankelijk van het actuele aanbod heeft u de keuze uit Azobé en Angelim Vermelho. Beide hardhoutsoorten hebben duurzaamheidsklasse I.
  • Azobé: Azobé is een bijzonder zware hardhoutsoort met uitstekende slijtvaste en weersbestendige eigenschappen. Gezien het feit dat Azobé vaak wordt gebruikt voor het vervaardigen van constructies in de waterbouw, zijn deze bezaagde hardhouten planken uitermate geschikt als voor omheiningen en andere toepassingen waarbij het hout aan weer en wind wordt blootgesteld. Het enige nadeel van deze hardhoutsoort is dat het enigszins gevoelig is voor kromtrekken.
  • Angelim Vermelho: Angelim Vermelho is wat betreft kwaliteit en duurzaamheid vergelijkbaar met Azobé, maar is stabieler en zal dan ook minder snel kromtrekken. U dient er wel rekening mee te houden dat Angelim Vermelho – in tegenstelling tot Azobé – een relatief sterke geur heeft.

Waar moet ik rekening mee houden als ik bezaagde hardhouten planken buiten wil gebruiken?

Onze bezaagde hardhouten planken dienen altijd voorgeboord te worden. Mocht u nog op zoek zijn naar de juiste schroeven, dan kunt u deze vinden bij onze bevestigingsmaterialen. Zoals we eerder al aangaven dient u er rekening mee te houden dat Azobé ondanks zijn extreme sterkte wel wat gevoelig is voor kromtrekken. Wanneer u kiest voor bezaagde planken van Angelim Vermelho, is het goed om te weten dat deze planken niet gedroogd zijn en daarom niet geschikt zijn als zichtwerk. Angelim Vermelho planken zijn wel een prima keuze voor beschoeiingen en als onderste planken voor tuinschuttingen – ze kunnen namelijk net als de Azobé planken prima gebruikt worden voor toepassingen waarbij ze langdurig in contact zijn met grond of water. Voor zowel Azobé als Angelim Vermelho planken geldt dat ze niet geschikt zijn als gevelbekleding. Verder is het goed om te weten dat de mooie, warme kleur van hardhouten planken na verloop van tijd zal vergrijzen. Wilt u de oorspronkelijke kleur van de bezaagde hardhouten planken graag behouden? Behandel de planken voor ingebruikname dan met een geschikte olie. Hiervoor kunt u kijken bij onze producten voor hardhout afwerking. Voor een duurzaam resultaat raden we aan om het hout twee keer per jaar in de olie te zetten.

Hardhouten planken bezaagd bestellen

Wilt u bezaagde hardhouten planken bestellen tegen een aantrekkelijke prijs? Dat doet u natuurlijk bij Houthandelonline.nl. Omdat nagenoeg al ons hardhout uit voorraad leverbaar is, heeft u uw bestelling al binnen 2 tot 7 werkdagen in huis. Komt u ergens niet uit of heeft u behoefte aan een deskundig advies met betrekking tot de meest geschikte houtsoorten voor uw project? Neem dan gerust even contact met ons op! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar op 0226 744 226. U kunt ook een mailtje sturen naar info@houthandelonline.nl.