Vlonderplanken Hardhout


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur

Over hardhouten vlonderplanken

Onze hardhouten vlonderplanken zijn vervaardigd uit Red Balau, een extreem sterke variant van Bankirai hout die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost-Azië. De loofbomen, die een gemiddelde hoogte van zo’n zestig meter kunnen bereiken, groeien onder andere in Vietnam, Laos, Indonesië, Maleisië en op de Filipijnen. Het kernhout van de boom heeft vaak een wat lichtere roodbruine kleur, meestal met een roze tint. Zodra het hout wordt gedroogd en aan licht wordt blootgesteld, krijgt Red Balau een donkerdere maar heel warme, bruinrode kleur. Dit mooie hardhout staat erom bekend uitstekend geschikt te zijn voor buitentoepassingen.

Welke eigenschappen hebben hardhouten vlonderplanken?

Hardhouten vlonderplanken van Red Balau zijn uitermate robuust en slijtvast en staan bekend om hun lange levensduur. We hebben vlonderplanken van hardhout in verschillende kopmaten, leverbaar in lengtes van 275 tot 640 centimeter. De zijkanten van elke vlonderplank zijn glad geschaafd, en de boven- en onderzijden zijn gegroefd.

Voor welke toepassingen kan ik hardhouten vlonderplanken gebruiken?

Onze vlonderplanken van hardhout zijn perfect voor het aanleggen van een terras. De hardhouten vlonderplanken kunnen het beste op een onderconstructie van hardhouten regels of piketten gemonteerd worden. We adviseren daarbij om de schroefgaten altijd eerst voor te boren. Daarnaast is het raadzaam om gebruik te maken van RVS schroeven. Indien u een vlonderterras zonder zichtbare schroeven wilt aanleggen, kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van ons sol-a-stick bevestigingssysteem.

Waar moet ik rekening mee houden als ik hardhout als vlonderplanken gebruik?

Ondanks het feit dat Red Balau een extreem sterke hardhoutsoort is, kunnen er bij langdurig en intensief gebruik mogelijk wel oppervlakte scheuren en kopscheuren ontstaan. Verder is het goed om te weten dat deze hardhouten vlonderplanken onbehandeld zijn. U kunt ze zonder problemen onbehandeld in gebruik nemen, maar bedenk wel dat ze na verloop van tijd zullen vergrijzen als gevolg van blootstelling aan UV-straling. Indien u de oorspronkelijke kleur van het hout graag wilt behouden, dan adviseren we u om de vlonderplanken te behandelen met een geschikte olie of beits. Hiervoor kunt u onze producten voor hardhout afwerking raadplegen.

Hardhouten vlonderplanken bestellen

Bent u inmiddels overtuigd door de voordelen van onze hardhouten vlonderplanken? Plaats dan vandaag nog uw bestelling via de online shop van Houthandelonline.nl. Betalen doet u altijd in een beveiligde omgeving, gewoon via iDeal of een van de andere betaalmethodes van uw voorkeur. Vrijwel al onze hardhout producten zijn uit voorraad leverbaar en worden binnen 2 tot 7 werkdagen op het gewenste adres afgeleverd. Komt u er niet helemaal uit, dan kunt u ons altijd even bellen op telefoonnummer 0226 744 226 of een mailtje sturen naar info@houthandelonline.nl. Als ervaren houtgroothandel voor particulieren en bedrijven helpen we u graag met een persoonlijk advies over welke houtproducten het beste geschikt zijn voor uw toepassingen.