Navigation

Hardhout vlonderplanken

 

Hardhouten vlonderplanken en onderregels

Ben je op zoek naar hardhouten vlonderplanken of hardhouten onderregels? Houthandelonline levert hardhouten vlonderplanken en regels van meerdere soorten hardhout, namelijk Azobé, Massaranduba en Bilinga. De vlonderplanken zijn van uitstekende kwaliteit hardhout en afkomstig uit duurzame bosbouw. De volgende kenmerken zijn van toepassing op de producten in de categorie vlonderplanken:

  • geschaafd; vierzijdig afgewerkt;
  • planken met de kopmaatafmeting 21x145mm tot en met 45x190mm;
  • verkrijgbaar in verschillende lengtes 200 tot en met 640 cm;
  • duurzaamheidsklasse 1.

Eigenschappen Massaranduba en Bilinga

Massaranduba hardhout wordt al vele jaren verkocht in Nederland. Het is dan ook een populair hardhoutsoort uit Zuid-Amerika. Dit tropische hardhout staat bekend om de donkerrode kleur en de hardheid. De volumieke massa bedraagt 950 tot 1600 kg per kubieke meter. Qua duurzaamheid kun je Massaranduba vergelijken met Azobé en Bangkirai, alleen is dit Massaranduba een goedkoper alternatief. Het hout is goed verwerkbaar. We adviseren wel om voor te boren voordat je gaat schroeven. Ook Bilinga is geschikt om te verwerken tot vlonderplanken. Deze hardhoutsoort komt uit West-Afrika en heeft een bruingele kleur. De volumieke massa is ongeveer 950 tot 1500 kg per kubieke meter. Van hardhouten vlonderplanken kun je een mooi vlonderterras maken, maar ook een steiger of een beschoeiing.

Hardhouten regels en balken van Azobé of Angelim Vermelho

De regels in ons assortiment hardhout zijn gemaakt van het tropische hardhoutsoort Azobé en Angelim Vermelho. Deze houtsoorten zijn afkomstig uit Brazilië en staan bekend om de zeer lange levensduur (duurzaamheidsklasse van meer dan 25 jaar). Angelim Vermelho wordt ook wel vergeleken met Azobé maar is iets minder bekend. Het hout is in ieder geval bestand tegen contact met aarde en daarom ook geschikt om er hardhouten vlonderplanken, palen, balken of regels van te maken. De hardhouten regels en balken zijn glad geschaafd en leverbaar in diverse kopmaatdiktes en lengtes.

Eenvoudig hardhout bestellen

Houthandelonline heeft een uitgebreid assortiment hardhouten vlonderplanken. Je bestelling wordt direct vanaf onze importeur naar je verzonden. Daardoor kunnen wij de vlonderplanken en onderregels tegen een scherpe prijs leveren. Voor een ruime keuze aan hardhout zit je bij ons helemaal goed. Naast vlonderplanken met een ribbel hebben wij ook Zweeds Rabat, palen, dakbeschot, sponningdelen, balkhout, blokhutprofielen, planken en tuinschermen. Al je vragen over onze planken of over een van de andere hout- of bouwmaterialen ontvangen wij graag. Elke werkdag zit er een team van specialisten voor je klaar. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0226-744226. Je kunt ook een e-mail sturen naar [email protected].

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]