Navigation

Rabat zwart

 

Zeer compleet assortiment duurzaam rabat zwart

Wilt u een gevel bekleden, een schutting bouwen of dichte wanden maken bij uw veranda, blokhut, tuinhuis of overkapping? Met zwart rabat creëert u een rustieke uitstraling. Dit materiaal staat ook bekend onder de naam potdekselplanken en wordt vervaardigd van Douglas hout of grenen. Door de van nature goede stabiliteit en hoge mate van duurzaamheid, is dit een ideale houtsoort voor buitentoepassingen tegen wanden en gevels. In de webshop van HouthandelOnline vindt u Zweeds rabat in tal van soorten en maten, geïmpregneerd, geschaafd en bezaagd. Met zwart gespoten potdekselplanken geeft u ieder bouwwerk een Scandinavische touch. Bovendien is het breed toepasbare materiaal zeer gunstig geprijsd.

Wat is kenmerkend voor Douglas rabat?

  • Ideaal voor buitentoepassingen tegen wanden en gevels;
  • Verkrijgbaar in geschaafde en fijnbezaagde, geïmpregneerde en onbehandelde varianten;
  • Zwart gespoten of gedompelde rabatdelen in een tijdloos zwarte tint;
  • Het voordeel van potdekselplanken is dat het hout de ruimte heeft om in de hoogte te werken, zonder dat er kieren zichtbaar zijn;
  • De planken zijn aan de achterzijde voorzien van meerdere zaagsneden, waardoor ze niet snel hol gaan staan;
  • De overlappende profielen geven een schitterend en strak ogend resultaat;
  • Dankzij gepotdekselde montage is er een goede afwatering en daardoor heeft het rabat een langere levensduur.

Tapse planken met bezaagde zichtzijde

Douglas rabat zwart planken zijn een veelgebruikt materiaalsoort en dat is niet zonder reden. Het materiaal is gemakkelijk te bewerken en kent oneindig veel mogelijkheden. Vroeger werd rabat veel gebruikt aan de onderzijde van molens en hooibergen en op zwart geteerde boerenschuren. Tegenwoordig wordt de authentieke charme van Douglas rabat zwart nog altijd gewaardeerd. Hetzelfde geldt voor de voordelige eigenschappen van de tapse planken, met een bezaagde zichtzijde en een sponning aan de onderzijde. Hierdoor kunnen de delen met overlap over elkaar worden geplaatst, ofwel worden gepotdekseld. Hierdoor staat Douglas Zweeds rabat ook wel bekend als potdekselplanken. Door de overlap van de planken ontstaat een goede afwatering en dit komt de levensduur van het hout ten goede.

Oersterk en veerkrachtig

In welke houtsoorten is rabat beschikbaar? Zoals gezegd, worden deze potdekselplanken gemaakt van Douglas hout of grenen. De potdekselplanken van deze houtsoort zijn van hoge kwaliteit. Omdat het na het zagen kunstmatig is gedroogd, trekken de rabatdelen bijna niet meer krom. Daarnaast vindt u het handige bouwmateriaal in onze webshop van Douglas. Deze rabatdelen zijn zeer gewild omdat het een stabiele houtsoort is. Douglas is namelijk oersterk en enorm veerkrachtig. Daarbij komt dat het tot de meest duurzame naaldhoutsoorten uit Noord- en Oost-Europa behoort. Zelfs zonder behandeling blijft houtrot bij rabat van Douglas uit.

Een luxe uitstraling met Douglas rabat zwart

Wat u ook van rabat zwart wilt maken, u kunt er gegarandeerd vele jaren van genieten. Dat geldt in meerdere mate als u kiest voor de geïmpregneerde potdekselplanken, die nog beter bestand zijn tegen weersinvloeden zoals zon en regen. Ook bieden we u bij HouthandelOnline een gevarieerde keuze uit  rabat dat gedompeld of zwart gespoten is. Het geeft uw tuin een luxe uitstraling en het groen van bomen en planten steekt er mooi tegen af. Bovendien is zwart uitstekend te combineren met hout in een natureltint. Rabat dat is gedompeld, heeft zijn kleur verkregen in een dompelbad en is lichter gekleurd dan de gespoten variant. Potdekselplanken die zijn gespoten, zijn intenser zwart en vereisen geen nabehandeling. Bij gedompelde planken is een behandeling wel nodig. Bestel hiervoor dan de zwarte beits in onze webshop. Gaat u aan de slag met de zwarte planken van Douglas rabat? In onze webshop vindt u een breed assortiment en bent u tevens aan het juiste adres voor bevestigingsmaterialen, olie en beits. Heeft u vragen over onze materialen? Onze vakkundige medewerkers helpen u graag! Bel ons op nummer: 0226 – 744 226 of stuur ons een e-mail: [email protected].

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]