Berken Multiplex


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur

Voordeel van berken multiplex

Er zijn verschillende soorten multiplex platen leverbaar, waar Berken multiplex er 1 van is. Berken multiplex is plaatmateriaal wat is opgebouwd uit een oneven aantal laagjes berkenhout. De zogenaamde berkenfineerlagen of houtfineerlagen zijn kruislings met elkaar verlijmd. Hoe meer dunne op elkaar verlijmde laagjes fineer, hoe sterker een multiplex plaat wordt. Van alle soorten plaatmateriaal is berkenmultiplex toch wel de fraaiste. Wilt u multiplex gebruiken? Dan profiteert u van enkele voordelen, zoals:
  • een multiplex plaat heeft een echte houtlook, maar werkt veel minder dan massief hout
  • ruime keuze in diktes en afmetingen
  • watervast plaatmateriaal
  • plaat is sterk door meerdere fineerlagen
  • makkelijk te bewerken
  • zeer sterke houtsoort
De kleur van berken is wit tot licht gekleurd, daarbij is er geen kleurverschil tussen het spinthout en de kern. Berken multiplex behoort tot de meest gebruikte loofhouttriplex en is voornamelijk afkomstig uit Europa, Scandinavië en Rusland. Ons assortiment berken multiplex bestaat uit Russisch Berken en Fins Berken. In de laatstgenoemde categorie leveren wij vliegtuigtriplex. Deze soorten zijn ruim leverbaar.

Russisch Berken

De uit Rusland afkomstige multiplex plaat wordt veel toegepast in aftimmerwerk bij binnentoepassingen. Russisch berken multiplex met exterieur verlijming kan ook ingezet worden voor buitentoepassingen. Alleen wanneer multiplex platen watervast worden verlijmd of worden behandeld met een coating (ook de randen moeten geseald worden), zijn ze geschikt voor buitengebruik. Houthandelonline heeft Russisch berken multiplex in drie kwaliteitsklassen, namelijk CP/CP, BB/BB en B/BB kwaliteit. In onze webshop vindt u Russisch Berken in CP/CP kwaliteit in meerdere diktes en in twee verschillende afmetingen: 250 x 125 cm en 153 x 305 cm. De platen in BB/BB kwaliteit zijn leverbaar in acht verschillende diktes en in 1 maat, namelijk 153 x 153 cm. De laatste categorie multiplex platen in B/BB kwaliteit kunnen wij leveren in allerlei diktes en maten. Bent u op zoek naar een specifieke maat? Stuur dan een email naar info@houthandelonline.nl met het gewenste product en de juiste afmetingen. Dan gaan wij spoedig voor u aan de slag. Wij zijn een groothandel met mogelijkheden! Kiest u voor Russisch Berken, dan kiest u voor multiplex van hoge kwaliteit, stootvast, een sterke plaat en goed afgewerkt dekfineer met nauwelijks oneffenheden.

Fins Berken

Fins Berken is, zoals de naam al zegt, afkomstig van Fins naaldhout en wordt ook wel vliegtuigtriplex genoemd. Berken triplex platen bestaan uit drie zeer dunne fineerlagen van berkenhout. Houthandelonline levert Fins berken triplex met bijna geen oneffenheden in het dekfineer. Omdat de fineerlagen zo dun zijn, is er een lichtroze gloed waarneembaar. Dunne platen zijn ook lichtdoorlatend, waardoor triplex platen tot een aantal verrassende toepassingen heeft geleid, zoals decoratieve, constructieve en industriële toepassingen. De laagjes van triplex zijn minder dan 1 mm dik, wat betekent dat de plaat heel sterk is. Daarnaast werd en wordt vliegtuigtriplex nog steeds toegepast in de vliegtuigbouw, zowel voor het vervoermiddel als voor de modelbouwvliegtuigjes.

Verschil binnenfineren en dekfineren

Binnenfineren is het materiaal waarmee de multiplex plaat is opgebouwd. Dekfineerlagen zijn alleen de buitenste lagen. Er zijn ook platen die niet alleen opgebouwd zijn uit berkenfineren, maar ook uit naaldhoutfineren zoals vuren en grenen, de zogenaamde combiplaten. De buitenste lagen bestaan uit berkenfineer en de binnenste bestaan afwisselend uit berken en naaldhout. Wanneer u een sterke multiplex plaat zoekt, kunt u beter gaan voor een plaat die uit berkenhout bestaat.

Multiplex met hardplastic

De multiplexplaat met harde kunststof toplaag is ook opgebouwd uit berkenfineren. Deze multiplex plaat is tweezijdig beplakt met een witte HPL laag van 0,8 mm. HPL staat voor High Pressure Laminate. HPL is een combinatie van papierpulp en fenolhars, met een harde toplaag van melaminehars. Houthandelonline is de groothandel voor allerlei soorten berken multiplex. U bestelt deze eenvoudig online. Omdat uw bestelling rechtstreeks vanaf de importeur wordt geleverd, kunnen wij onze prijzen laag houden. Heeft u een bestelling onder het bedrag van €400,- dan betaalt u bij ons €99,- bezorgkosten. Voor het afhalen van materialen vragen wij u contact met ons op te nemen voor het bespreken van de mogelijkheden.