Boeidelen


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur

De functie van boeidelen

Boeidelen oftewel dakrandpanelen beschermen uw huis tegen de weersinvloeden wind en water. Daarnaast verfraaien boeidelen uw gevel en de dakranden. Onder boeidelen vallen alle zichtbare, afgewerkte houten delen langs de dakranden. Natuurlijk bedoelen we de opstaande kanten onderaan het dak waar het regenwater wordt opgevangen, maar ook de zichtbare houten delen in een puntdak. Ook een dakkapel en de afwerking rondom platte daken van een garage of aanbouw worden boeidelen genoemd. Boeidelen ondervinden veel invloed van zon, wind, water of welke weersomstandigheden dan ook. Daarom is het belangrijk om ze om de zoveel jaar te schilderen met een verfsysteem van hoge kwaliteit. Houthandelonline biedt u verschillende soorten boeidelen voor een jarenlange verzorgde gevel.

Kenmerken van ons assortiment

Bent u op zoek naar houten boeidelen van hoge kwaliteit met jarenlange garantie? Houthandelonline levert drie topproducten op het gebied van boeidelen. Ons assortiment beschikt over de volgende kenmerken:
  • Red Cedar boeidelen
  • Isipaint: hardhouten multiplex panelen
  • Tricoya: boeidelen met een hele lange levensduur
  • voorgegrond
  • jarenlange garantie

Boeidelen van Red Cedar

Onze Red Cedar boeidelen zijn gevingerlast en gelamineerd. Gevingerlast betekent dat de delen met elkaar zijn verbonden door middel van twee in elkaar verlijmde freesvormen. De freesverbinding heeft de vorm van vingers. Met lamineren wordt bedoeld dat een boeideel een opgebouwd verlijmd houtproduct is. Kenmerkend voor deze techniek is dat de nerfstructuur van het hout in alle verlijmde delen gelijk gericht zijn, waardoor een boeideel een massief wordt. De red cedar delen uit ons assortiment staan twee keer in de lichtgrijze grondverf en zijn verkrijgbaar in verschillende kopmaatdiktes, te weten 18 en 28 centimeter. De lengte van een boeideel is 580 cm. Red ceder is lichtgewicht hout en daarom uitermate geschikt voor montage aan de woning. Met een duurzaamheidsklasse 2, gaat Red Cedar met gemak 25 jaar mee. En bij goed onderhoud een leven lang!

Isipaint boeidelen

Op de Isipaint boeidelen van Houthandelonline zit maar liefst 15 jaar garantie! De boeidelen van het merk Isipaint worden vervaardigd uit hoogwaardig hardhout multiplex. Doordat de delen opgebouwd zijn uit zorgvuldig geselecteerde fineerlagen, ontstaat er een ijzersterk product die ongevoelig is voor delaminatie. Isipaint delen zijn voorzien van een speciale laag, die u gemakkelijk kunt aflakken. Deze laag hoeft u alleen maar licht op te schuren en te ontvetten. Om de boeidelen te beschermen tegen alle weersinvloeden, raden wij aan de kopse kanten voor montage te behandelen met een randsealer. Kiest u voor de dakrandpanelen van dit merk, dan kiest u voor een top kwaliteit en geeft u de woning een prachtige dakafwerking.

Tricoya boeidelen

Wilt u boeidelen met een hoge duurzaamheidsklasse? Tricoya staat bekend om boeidelen van extreem duurzaam MDF met duurzaamheidsklasse 1. Door te kiezen voor dakrandpanelen van Tricoya bent u gegarandeerd verzekerd van een levensduur van maar liefst 50 jaar. De panelen kenmerken zich door een hoge dimensionale stabiliteit, wat er voor zorgt dat verf minder snel zal slijten. En dat betekent weer minder onderhoud. Daarnaast hoeven de kopse kanten niet behandeld te worden met een sealer, want ze zijn al twee keer behandeld met een speciale MDF verf voor buiten en vochtige ruimtes. Deze boeidelen doorstaan weer en wind!

Kopmaat diktes

Afmetingen van boeidelen en ander hout, zoals bijvoorbeeld geschaafde palen, vlonderplanken, hardhouten balken of rabatdelen, worden aangegeven met kopmaatdiktes en lengtes. Als een boeideel een kopmaat dikte van bijvoorbeeld 28x335 mm heeft, betekent dit dat de dikte van het deel 28 mm is en de doorsnee tussen de onderzijde en de bovenzijde van de plank 335 mm. Wanneer er gesproken wordt over de kopmaat, hebben we het over geschaafd en bewerkt hout.