Navigation

MDF platen

 

Groot assortiment MDF: voor elke toepassing een geschikte plaat

Als u online MDF wilt kopen, dan biedt Houthandelonline u het meest uitgebreide aanbod MDF-platen. MDF staat voor Medium Density Fibreboard, een geperst plaatmateriaal met een gemiddelde dichtheid. Het bestaat uit fijne houtvezels die onder hoge druk en temperatuur met elkaar worden verlijmd met behulp van kunstharslijm. Dit plaatmateriaal is zeer bewerkbaar en laat zich mooi afwerken. U kunt het gemakkelijk frezen, schuren, schaven, boren en zagen zonder dat de MDF-platen splinteren. Ze zijn buitengewoon veelzijdig en geschikt voor tal van binnenhuisprojecten. Als u MDF-platen buitenshuis wilt gebruiken, kunt u kiezen voor MDF Exterieur van hoogwaardige kwaliteit. In ons uitgebreide assortiment vindt u MDF-platen in diverse afmetingen en diktes. Als experts op het gebied van hout- en bouwmaterialen kunnen wij uw vragen over dit plaatmateriaal professioneel beantwoorden.

Soorten MDF

MDF is verkrijgbaar in diverse varianten, elk met hun eigen kenmerken en beschikbaar in verschillende maten en diktes. Bij Houthandelonline vindt u het grootste aanbod, waaronder:

  • Standaard MDF;
  • Extra grote XXL-platen;
  • Vochtbestendig en brandvertragend MDF;
  • Gefineerd of buigbaar MDF;
  • MDF met dubbelzijdige witte lakdraagfolie;
  • Wit gegrond MDF;
  • Zwarte MDF-platen;
  • MDF Exterieur E1.

Samenstelling van MDF-platen

MDF-platen bestaan uit meerdere lagen houtvezels vermengd met hars, waarbij verschillende soorten houtvezels worden gebruikt. Deze lagen worden onder hoge druk samengeperst om de platen te vormen. Standaard MDF heeft een dichtheid tussen 650 en 800 kilogram per kubieke meter. Platen met een dichtheid van minder dan 550 kilogram per kubieke meter worden beschouwd als licht MDF.

Afmetingen en diktes van MDF-Platen

Dit plaatmateriaal is beschikbaar in verschillende diktes en afmetingen. Het populaire 'Standaard MDF' is verkrijgbaar in vijf verschillende afmetingen en plaatdiktes, variërend van 3 mm tot 38 mm. Als u op zoek bent naar grotere platen, kunt u kijken naar ons assortiment 'XXL MDF'. Deze extra grote MDF-platen van 410 x 207 cm zijn ook verkrijgbaar in diverse diktematen. Naast de gangbare afmetingen en diktes bieden wij nog veel meer keuzemogelijkheden.

Toepassing en verwerking

MDF wordt vaak gebruikt voor het vervaardigen van meubels en binnentimmerwerk, zoals meubelstukken, bedframes, vensterbanken, deuren, deurlijsten en keukenkastfronten. Voor buitengebruik is MDF Exterieur geschikt, en voor vochtige ruimtes heeft u vochtbestendige platen nodig. Ongeacht de toepassing is er een geschikte MDF-plaat beschikbaar. MDF is zeer eenvoudig te bewerken en te verwerken, en het kan worden geschilderd. Houd er echter rekening mee dat de poreuze structuur ervoor zorgt dat de verf wordt geabsorbeerd. Het is daarom raadzaam om eerst een speciale primer aan te brengen voordat u de definitieve verflaag aanbrengt.

Vochtbestendig en brandvertragend

Ook veelgebruikte varianten zijn vochtbestendige en brandvertragende MDF-platen. Vochtbestendige platen worden gebruikt als wandbekleding in vochtige ruimtes en zijn herkenbaar aan de groene markering aan de buitenzijden. Brandvertragende platen kunnen worden gebruikt voor wandbekleding, plafondplaten of scheidingswanden en zijn te herkennen aan de roze kleur. Deze platen zijn net zo goed te bewerken als standaard MDF-platen.

Onze Service: deskundig advies, lage prijzen en hoogwaardige producten

Onze webshop wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe artikelen, waardoor ons assortiment blijft groeien. We kunnen u alles vertellen over onze producten, hun specifieke eigenschappen, MDF-afmetingen en MDF-diktes. Heeft u specifieke wensen of vragen over dit plaatmateriaal? Laat het ons weten. U kunt altijd contact met ons opnemen.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]