Multiplex voor Binnen


Bel voor advies

ma t/m vr: 9.00 - 12.00 en 14:00 - 16:00 uur

Multiplex voor binnen

Op zoek naar multiplex voor binnentoepassingen, ofwel interieur multiplex? Houthandelonline biedt u een ruim assortiment multiplex platen voor binnen. De platen zijn geschikt voor oneindig veel toepassingen. Multiplex bestaat uit meerdere houtfineerlagen, die met een exterieur lijm op elkaar verlijmd zijn. Hierdoor ontstaat een stevige houten plaat. Wij verkopen multiplex in B/BB, BB/BB, BB/CC en CP/C kwaliteit. Multiplex platen voor binnen worden gemaakt van houtsoorten als populieren, berken, hardhout, beuken en radiata pine. In onze webshop vindt u het complete aanbod met de bijbehorende specificaties. Per product ziet u de toepassingsmogelijkheden, kopmaat diktes, de prijs per strekkende meter (m1) en de stukprijs vermeld. Heeft u vragen over welk soort multiplex u het beste kunt gebruiken voor uw klus? Wij voorzien u graag van persoonlijk advies tijdens werkdagen van 9.00 -17.00 uur. Want het juiste plaatmateriaal levert het mooiste eindresultaat op.

Assortiment binnen multiplex

Voor een ruim assortiment interieur multiplex zit u goed bij Houthandelonline. Onze producten worden rechtstreeks vanaf onze leverancier bij u bezorgd en dat scheelt aanzienlijk in de prijs. De volgende soorten interieur multiplex kunnen wij u leveren:
  • Radiata Pine
  • populieren multiplex
  • wit gegronde multiplex
  • beuken platen
  • Chinees mix light hardhout
  • platen van hardhout
  • buig triplex
Het scherp geprijsde multiplex is ideaal voor allerlei toepassingen, zoals wand- en plafondconstructies en overig aftimmerwerk. Hardhout multiplex en de platen gemaakt van Chinees Mix Light kunt u ook gebruiken voor beschutte buitentoepassingen, zoals een plafond in een veranda. Na het sealen en gronden kunt u de plaat netjes afschilderen.

Interieur en exterieur verlijmd

Bij het verlijmen van multiplex platen wordt onderscheid gemaakt tussen interieur en exterieure verlijming. Voor het plaatmateriaal multiplex bestaan er drie gradaties in verlijmingen, waarbij klasse 1 staat voor droge toepassingen, klasse 2 voor beschutte toepassingen en klasse 3 voor buitentoepassingen. De houtfineerlagen zijn kruislings met elkaar verlijmd, waardoor de platen een stevig geheel vormen. Er zijn verschillende lijmsoorten die voor dit proces worden gebruikt, zoals Ureumformaldehydelijm, Phenolformaldehydelijm, Melamineformaldehydelijm en Resorcineformaldehydelijm. Zowel het soort lijm als de duurzaamheid van de fineerlagen bepaalt de uiteindelijke kwaliteit van multiplex. Wanneer de platen exterieur verlijmd zijn, wordt dit ook nog wel WBP (Water Boiled Proof) genoemd. Dit is een oude benaming voor een watervaste verlijming. Tegenwoordig voldoen alle exterieure verlijmingen binnen de Europese standaardnormen. De E1-norm vereist een formaldehydeafgifte die lager is dan 0,1 ppm voor een gezond klimaat in huis.

Gegrond multiplex

In ons assortiment treft u ook gegrond multiplex. Deze platen bestaan uit een fineeropbouw van een hoge kwaliteit en zijn afgewerkt met twee lagen witte grondverf. Door deze voorbewerking bespaart u werk en tijd. Het plaatmateriaal is erg geschikt voor interieurbouw, als knieschotten en kasten. U hoeft de plaat alleen maar licht op te schuren en vervolgens kunnen de platen in de gewenste kleur worden geschilderd. Ook het zagen, frezen en monteren gaat eenvoudig, wat overigens geldt voor elk soort interieur multiplex van Houthandelonline.

Buig triplex

Ook kunt u bij ons terecht voor buig triplex. Buig triplex is een buigbare multiplex plaat opgebouwd uit drie kruislings verlijmde fineren. Het buigt parallel aan de fineerrichting. Wij bieden u buigtriplex van 5 mm, 7 mm en 16 mm dik in de afmetingen 122x250 cm en 250x122 cm. Deze afmetingen zijn leverbaar in de kokerhoogtes 1220 mm en 2500 mm. De namen triplex en multiplex worden tegenwoordig door elkaar heen gebruikt. Maar van oorsprong is triplex plaatmateriaal, wat uit drie houtfineerlagen bestaat.