Werkbladen


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur

Eigenschappen van een houten werkblad

Bent u op zoek naar een werkblad voor in de keuken? Of wilt u juist een werkblad om te gebruiken als tafelblad? Bij Houthandelonline vindt u werkbladen van de hoogste kwaliteit en in meerdere maten. Bij ons bestelt u een prachtig houten werkblad van veel verschillende houtsoorten, zoals Eiken, Beuken, Noten, Mahonie, Merbau, Essen, Berken en Acaciahout. Door behandeling zijn de bladen zeer geschikt om te gebruiken als aanrechtblad of als tafelblad. De werkbladen zijn:

  • massief
  • gevingerlast
  • aan zichtzijde vrij van fouten
  • glad geschuurd

Een houten werkblad kopen doet u bij Houthandelonline. Wij zijn de groothandel voor particulieren en zakelijke klanten. Wilt u meer weten over dit product? Klik hier voor onze contact mogelijkheden.

Wat is een gelamineerd en gevingerlast werkblad?

Een gelamineerd en gevingerlast werkblad is een samengesteld verlijmd houtproduct dat bestaat uit zo min mogelijk korte foutvrije delen, dat zijn delen zonder kwasten of andere oneffenheden. De delen worden onder hoge druk met elkaar verlijmd en de naden van het hout zijn in alle verlijmde delen gelijkgericht wat een massieve uitstraling geeft. Wij leveren uitsluitend foutvrije werkbladen en onbehandelde werkbladen. Een voordeel hiervan is dat het nauwelijks gevoelig is voor kromtrekken. Het is een heel sterk en stabiel houtproduct.

Groot assortiment

Ons assortiment is erg breed: Van Ahorn tot Wenge en van Berkenhout en Essen tot Mahoniehout. De houten werkbladen bestaan uit lamellen van ca. 40 mm breed en zijn leverbaar in kopmaat diktes van 19, 27 en 38 mm en verschillende lengtematen, waaronder 300 cm en 420 cm. De bladen zijn hard tot zeer hard en daardoor heeft u minder kans op beschadigingen.

Onderhoud van het werkblad

Als u een houten werkblad als keukenblad gaat gebruiken, heeft het blad goed onderhoud nodig. Bij veel vlekken en krassen kunt u het blad ook opschuren en opnieuw in de olie zetten. Door de olie wordt het blad waterafstotend zodat vocht geen kans meer krijgt om door te dringen in het hout. En dat is in de keuken natuurlijk een must. Plaats nooit hete pannen op het werkblad. Een onderzetter beschermt het hout tegen uitdrogen en scheurtjes. Snijd ook nooit direct op het blad maar maak gebruik van een snijplank. Door gebruik van reinigingsmiddelen slijt de beschermingslaag eerder. Het blad afnemen met een schone vaatdoek is vaak al voldoende. Denk er tot slot aan dat u geen natte doekjes laat liggen of kopjes en glazen laat staan. Dat geeft vaak kringen in het hout.

Online bestellen bij onze groothandel

De houten werkbladen bestelt u eenvoudig online via onze webshop. Uw bestelling wordt rechtstreeks vanaf de fabriek bij u thuisbezorgd. Doordat er zo geen tussenhandel is, kunnen wij uw werkblad voordelig leveren. Wij streven ernaar om uw bestelling binnen 2-7 werkdagen bij u thuis af te leveren. Bestellingen worden geleverd in heel Nederland en België, indien het adres toegankelijk is voor een grote vrachtwagen. Ook leveren wij in overleg met u op de Waddeneilanden.