Balken Geimpregneerd


Bel voor advies

ma t/m vr: 9.00 - 12.00 en 14:00 - 16:00 uur

Gempregneerde balken voor een duurzame constructie

Als u kiest voor gempregneerde of verduurzaamde balken heeft u het perfecte hout voor een balkenconstructie. De balken worden gemaakt van vurenhout en daarna onder hoge druk verduurzaamd. Bij dit proces wordt gebruik gemaakt van een hoogwaardig impregneermiddel, veilig voor milieu en gezondheid. Zo wordt een relatief goedkoop tuinhout geschikt gemaakt voor buitengebruik waar u zeker 10 tot 15 jaar lang profijt van heeft. Bij hout- en skeletbouw is extra duurzaamheid gewenst. Daarom zijn de gempregneerde balken een goede keuze.

Fijn afgewerkt: SLS geschaafd

De vurenhouten balken zijn SLS geschaafd. Dit staat voor Scandinavian Lumer Standard. Het schaven volgens deze methode wordt veel gedaan met houtproducten als balkhout en regelhout, kortom met hout voor skeletbouw in woningbouw en voor andere houtconstructies. De balken zijn gemaakt van vurenhout uit Scandinavische bossen. Dit hout is sowieso duurzamer dan vurenhout uit andere Europese bossen. Lariks balkhout zijn aan vier zijden glad geschaafd en afgewerkt met ronde hoekjes.

Ruw balkenhout

Ook ruwe balken vindt u in ons tuinhoutassortiment. Zoekt u ruw bezaagde of gording bezaagde balken? Dan bieden wij u twee maten, namelijk 50x150 mm en 60x160 mm. Deze zijn leverbaar in de lengtemaat 500 cm. De naaldhouten balken zijn wel gempregneerd maar verder onbehandeld gelaten. Deze balken kunt u gebruiken in constructies die na de klus niet meer zichtbaar zijn. Uiteraard kunnen ze ook worden geschaafd tot het een gewenst resultaat. Gempregneerde balken bestelt u per stuk. In onze webshop selecteert u zelf de gewenste hoeveelheid. Bij Houthandelonline bestelt u alleen balkhout van hoge kwaliteit tuinhout. Ze worden direct vanaf de importeur naar u verzonden. Er is geen tussenhandel en daardoor kunnen we goedkoper leveren.

Toepassingen van gempregneerde balken

Verduurzaamde balken zijn beter bestand tegen vochtige omstandigheden. Als de balken in contact komen met de buitenlucht adviseren wij om gempregneerd balkhout te gebruiken. Van deze balken kunt u allerlei constructies bouwen. Graag zetten wij een aantal toepassingen en tips op een rij:
  • als constructiebalk voor een tuinhuis of blokhut;
  • ideaal als staanders voor een tuinkast;
  • als liggers voor een dakconstructie van een veranda, overkapping of kapschuur;
  • als achterconstructie voor een wand.

Bestelinformatie

Onder ieder productcategorie ziet u de balken en de overige materialen die u bij uw bestelling kunt plaatsen. Zo vindt u in ons assortiment gempregneerde tuinhoutbalken ook montagematerialen, verven en olin. Wij adviseren om een randsealer te gebruiken voor het dichten van de kopse kanten. Gebruik Torx schroeven. Deze zijn speciaal gemaakt voor buitentoepassing. Met onze impregneermiddelen en beitsen beschermt u de gempregneerde balken nog beter. Heeft u vragen over uw bestelling? Of is er iets niet duidelijk? Neemt u dan contact met ons op.