Navigation

Geïmpregneerde balken

 

Geïmpregneerde balken voor een duurzame constructie

Als je kiest voor geïmpregneerde of verduurzaamde balken, heb je het perfecte hout voor jouw balkenconstructie. Deze balken, vervaardigd uit vurenhout, ondergaan een grondige verduurzaming onder hoge druk. Tijdens dit proces wordt gebruikgemaakt van een hoogwaardig impregneermiddel dat veilig is voor het milieu en de gezondheid. Hierdoor wordt relatief betaalbaar tuinhout geschikt gemaakt voor buitengebruik, waarvan je zeker 10 tot 15 jaar lang kunt profiteren. Vooral bij houten skeletbouw, waar extra duurzaamheid vereist is, zijn deze geïmpregneerde balken een uitstekende keuze.

Fijn afgewerkt: SLS geschaafd

De vurenhouten balken zijn SLS geschaafd, wat staat voor Scandinavian Lumber Standard. Deze schaafmethode wordt veel toegepast bij houtproducten zoals balkhout en regelhout, met name voor houtconstructies in woningbouw en andere bouwprojecten. De balken zijn vervaardigd uit vurenhout afkomstig uit Scandinavische bossen, dat van nature duurzamer is dan vurenhout uit andere Europese bronnen. Deze lariks balkhouten balken zijn aan vier zijden glad geschaafd en voorzien van afgeronde hoeken.

Ruw balkenhout

We bieden ook ruwe balken in ons assortiment. Als je op zoek bent naar ruw bezaagde of gording bezaagde balken, hebben we twee maten beschikbaar: 50x150 mm en 60x160 mm, beide in de lengtemaat van 500 cm. Deze naaldhouten balken zijn geïmpregneerd maar verder onbehandeld, wat ze geschikt maakt voor constructies die na de klus niet meer zichtbaar zijn. Uiteraard kunnen ze ook worden geschaafd om het gewenste resultaat te bereiken. Geïmpregneerde balken zijn afzonderlijk te bestellen en je kunt zelf de gewenste hoeveelheid selecteren in onze webshop. Bij Houthandelonline garanderen we enkel balkhout van hoogwaardige kwaliteit, direct verzonden vanaf de importeur zonder tussenhandel, wat ons in staat stelt om voordeliger te leveren.

Toepassingen van geïmpregneerde balken

Verduurzaamde balken zijn beter bestand tegen vochtige omstandigheden, waardoor ze ideaal zijn voor buitentoepassingen. Met deze balken kun je diverse constructies realiseren. Hier zijn enkele toepassingen en tips:

  • Gebruik ze als constructiebalken voor een tuinhuis of blokhut.
  • Ze zijn ideaal als staanders voor een tuinkast.
  • Gebruik ze als liggers voor de dakconstructie van een veranda, overkapping of kapschuur.
  • Ze dienen uitstekend als achterconstructie voor een wand.

Bestelinformatie

Onder elke productcategorie vind je balken en andere benodigdheden die je aan je bestelling kunt toevoegen. We bieden een breed scala aan geïmpregneerde tuinhoutbalken, evenals montagematerialen, verven en oliën. We raden aan om een randsealer te gebruiken om de kopse kanten af te dichten en Torx schroeven te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor buitentoepassingen. Onze impregneermiddelen en beitsen bieden extra bescherming voor de geïmpregneerde balken. Als je vragen hebt over je bestelling of als iets niet duidelijk is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je vindt onze contactgegevens hier.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]