Navigation

Geïmpregneerde potdekselplanken

 

Over potdekselplanken

Ben je op zoek naar potdekselplanken? In onze webshop vind je potdekselplanken in verschillende uitvoeringen en afmetingen, vervaardigd van Douglas- en vurenhout. Deze planken zijn fijnbezaagd en zijn uitermate geschikt voor toepassingen zoals gevelbekleding en schuttingen. Wil je meer informatie over het bevestigen van potdekselplanken? Of wil je weten welk type plank en welke afmeting het meest geschikt zijn voor jouw project? Onze specialisten staan klaar om je te assisteren.

Wat zijn potdekselplanken?

Potdekselplanken zijn planken die dakpansgewijs over elkaar kunnen worden gemonteerd, wat ook wel potdekselen wordt genoemd. Deze planken worden meestal gebruikt voor het bekleden van gevels of wanden, omdat ze gemakkelijk in elkaar vallen. De bovenste gevelplank overlapt de plank eronder, en zo verder. Ze worden ook vaak gebruikt voor het bouwen van schuttingen of schuren, waarbij de overlap zorgt voor een stevige en weersbestendige constructie. Bovendien zorgt het potdekselen ervoor dat water gemakkelijk van de planken afloopt. Je kunt potdekselen met potdekselplanken, maar ook met Zweeds rabat.

Potdekselplanken of Zweeds rabat

Potdekselplanken en Zweeds rabat vertonen gelijkenissen. Zweeds rabat kan gemakkelijk in potdekselstijl worden gemonteerd omdat de planken bredere en smallere zijden hebben die vanzelf in elkaar vallen. De potdekselplanken in ons assortiment zijn echter rechte planken die ook geschikt zijn voor potdekselmontage, vooral bij gevelbekleding. Welke variant je kiest, hangt af van je voorkeur en projectbehoeften.

Hoe lang gaan potdekselplanken mee?

Over het algemeen gaan potdekselplanken tussen de 10 en 15 jaar mee, afhankelijk van factoren zoals de locatie van de planken, blootstelling aan weer en wind, en het onderhoud. Planken die aan zware weersomstandigheden worden blootgesteld, zullen sneller moeten worden vervangen dan planken die beschut staan. De levensduur kan dus variëren. Om de levensduur te verlengen, is het raadzaam om de potdekselplanken te behandelen met beits of vernis.

De eigenschappen van Red Class dakbeschot

Voor je aan de slag gaat met het monteren van potdekselplanken, zijn er enkele belangrijke stappen om te volgen:

  • Als je een schutting bouwt, gebruik dan hardhouten palen om de potdekselplanken vast te zetten.
  • Voor gevelbekleding kun je het beste verduurzaamde regels gebruiken om de planken op te monteren.
  • Gebruik bij voorkeur RVS schroeven om de potdekselplanken te bevestigen.
  • Zaag een klein stukje van de kopse kanten af om kopscheuren te voorkomen.
  • Monteer de planken volgens de potdekselmethode, waarbij je zorgt voor ongeveer 4 centimeter overlap.
  • Eventuele kopse kanten en schroefgaten kunnen worden bijgewerkt met beits.

Zwarte potdekselplanken voor een stijlvolle schutting

Als je op zoek bent naar een unieke uitstraling voor je schutting, bekijk dan onze zwarte potdekselplanken. Deze planken zijn ondergedompeld in zwart impregneermiddel, wat hen een bijzondere uitstraling geeft. Het is belangrijk om deze gedompelde planken na installatie te behandelen met bijvoorbeeld zwarte beits om ze goed te beschermen. Bij het bevestigen van potdekselplanken is het van belang dat ze een overlap hebben van 3 à 4 centimeter. Een kortere overlap kan kieren veroorzaken doordat de planken onder invloed van water en wind kunnen uitzetten.

Bestel potdekselplanken online

Je kunt alle benodigde potdekselplanken in onze webshop bestellen. Het bestellen van planken en ander tuinhout is veilig en eenvoudig online te regelen. Zodra je de bestelling plaatst, zorgen wij ervoor dat deze rechtstreeks vanuit onze importeur naar je wordt verzonden. Dit stelt ons in staat om scherpe en eerlijke prijzen te bieden. Heb je behoefte aan advies of heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons telefonisch bereiken via 0226-744226. Liever e-mailen? Ons e-mailadres is [email protected].

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]