Tuinplanken Geïmpregneerd Geschaafd


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur

Eigenschappen van geïmpregneerde geschaafde tuinplanken

Voor de beste geïmpregneerde geschaafde tuinplanken bent u bij Houthandelonline aan het juiste adres. Ons assortiment tuinplanken wordt gemaakt van grenenhout, dat afkomstig is van naaldbomen. De houten planken worden verduurzaamd en zijn zo geschikt voor buitentoepassing. Eigenschappen van de tuinplanken in ons assortiment zijn:
  • geïmpregneerd
  • vier-zijden geschaafd
  • verkrijgbaar in verschillende diktematen en lengtes
  • grenenhout
Voor iedere toepassing hebben wij de juiste tuinplanken. Houthandelonline levert uw bestelling graag bij u thuis af. Onze levertijd hangt af van het bestelmoment en de samenstelling van uw bestelling, maar is over het algemeen 2 tot 7 werkdagen. Heeft u vragen hierover? Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

Welke toepassingen hebben geïmpregneerde tuinplanken?

Met tuinplanken kunt u van alles maken. Doordat de planken geïmpregneerd zijn, zijn ze bestand tegen weersinvloeden. Ze zijn onder andere geschikt als schuttingplanken, het creëren van een afscheiding tussen tuin en terras en als gevelbekleding voor een tuinhuis. De houten planken zijn verduurzaamd, waardoor de levensduur van de planken is verlengd. Met geïmpregneerde geschaafde tuinplanken geniet u nog langer van uw tuin.

Geschaafde afwerking

De planken zijn ook geschaafd. Dat wil zeggen dat de planken aan vier zijden geschaafd zijn en daardoor glad zijn afgewerkt. Dit maakt de planken minder ruw dan de gezaagde planken. De schaafmaat die bij ieder plank staat vermeld is de productiemaat. Doordat hout een natuurproduct is kan de werkelijk geleverde maat zo'n 3 tot 4 procent afwijken. Ook de ontvangen kwaliteit, vochtpercentage en eventuele krommingen spelen hierbij een rol. Het kan noodzakelijk zijn om daardoor de schaafbank iets krapper te zetten. Wij raden u altijd aan om 10 tot 15 cm afval in te calculeren.

Schuttingplanken nodig?

Een nieuwe schutting maakt u met geïmpregneerde tuinplanken, want deze zijn perfect om te gebruiken als schuttinghout. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden en niet duur. Natuurlijk kunt u ook een schutting maken van Douglashout of hardhout, maar dit is een duurder houtsoort. Met geschaafde en geïmpregneerde tuinplanken heeft u een goed maar goedkoper alternatief. Voor het bouwen van de schutting hebben wij nog meer handige producten. U kunt hierbij denken aan geïmpregneerde palen, hardhouten palen, geïmpregneerde rabatdelen maar ook Zweeds Rabat. Daarnaast bieden wij ook kant-en-klare-tuinschermen van geïmpregneerd grenen. Met montagemateriaal, afwerkproducten zoals verven en oliën voor de geïmpregneerde tuinplanken maakt u de schutting helemaal af.

Advies over tuinplanken

Houthandelonline is de online groothandel voor elk tuinproject. Particulieren kunnen voor al hun tuinhout bij ons terecht. Het assortiment is zeer uitgebreid en het bestellen gaat heel eenvoudig. De prijzen zijn scherp en onze kwaliteit is wat u van een gespecialiseerde groothandel mag verwachten. Dit komt doordat wij uw bestelling direct vanaf de fabriek naar u verzenden. Heeft u vragen over de tuinplanken, tuinhout of andere producten? Onze medewerkers adviseren u graag. Als u vragen heeft over uw bestelling, helpen wij u ook op weg. Klik hier voor onze contact mogelijkheden.