Vloerdelen


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur

Vloerdelen Vurenhout

Onze vuren vloerdelen zijn vervaardigd uit Noord-Europees vurenhout. Door de lage temperaturen in Scandinavische landen groeien de sparren minder snel dan in andere delen van Europa. Dit resulteert in smallere groeiringen en fijnere structuren en houtnerven. Noord-Europees vurenhout staat dan ook bekend om de hoge kwaliteit. Daarnaast is het heel makkelijk te bewerken en relatief goedkoop. Niet zo verwonderlijk dus, dat vurenhout in Nederland een van de meest verkochte houtsoorten in de (af)bouw is. De vloerdelen van vurenhout die wij leveren hebben kwaliteitsklasse C, met nerven en knoesten die zorgen voor een mooie, natuurlijke uitstraling. Ideaal voor wie op zoek is naar een betaalbare houten vloer!

Welke eigenschappen hebben vuren vloerdelen?

Onze vuren vloerdelen zijn kunstmatig gedroogd tot ongeveer 16 – 18%. Dit zorgt ervoor dat ze minder snel gaan werken bij temperatuurwisselingen ten opzichte van veel andere houtsoorten. Vloerdelen van vuren zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende kopmaten en lengtes, te weten:
  • 22 x 100 centimeter
  • 22 x 125 centimeter
  • 22 x 175 centimeter
  • 32 x 150 centimeter
  • 32 x 175 centimeter

Voor welke toepassingen kan ik vuren vloerdelen gebruiken?

Onze vuren vloerdelen zijn onbehandeld. Aangezien vurenhout niet goed tegen vocht kan, zijn ze uitsluitend geschikt voor binnen toepassingen. Mede dankzij de veer/groef verbinding aan de lange zijde zijn ze uitstekend geschikt voor het renoveren van bestaande vloeren of het leggen van nieuwe vloeren. We adviseren om de vuren vloerdelen na het leggen af te werken met bijvoorbeeld houtolie. Indien u besluit om de vuren vloerdelen zelf te impregneren zouden ze in principe wel buiten gebruikt kunnen worden.

Waar moet ik rekening mee houden als ik vurenhout als vloerdelen gebruik?

Vuren is een relatief zachte houtsoort, waardoor het heel makkelijk te bewerken is. U dient er wel rekening mee te houden dat er bij intensief gebruik al snel gebruikssporen kunnen ontstaan. Dat hoeft echter niet per se een nadeel te zijn; die gebruikssporen zijn volgens velen immers wat een houten vloer charme en karakter geeft. Gaat uw voorkeur toch uit naar een andere houtsoort? Bekijk dan ons complete assortiment vloerdelen. Hier vindt u naast vuren vloerdelen ook eiken vloerdelen en grenen vloerdelen.

Vuren vloerdelen bestellen

Wilt u vuren vloerdelen bestellen voor uw project? Bij Houthandelonline.nl profiteert u van de beste kwaliteit tegen een verrassend scherpe prijs! Daarnaast bent u bij ons verzekerd van korte levertijden; wij leveren uw bestelling binnen 2 tot 7 dagen bij u af. Het is tevens mogelijk om uw bestelling af te halen bij een van onze afhaallocaties; voor meer informatie kunt u de pagina over transport en afhalen raadplegen. Heeft u vragen over vuren vloerdelen of over een van de andere vurenhout producten in ons assortiment? Aarzel dan vooral niet om even contact op te nemen. Onze klantenservice afdeling is telefonisch bereikbaar op nummer 0226 744 226 en per mail via info@houthandelonline.nl. Onze medewerkers helpen u graag verder!