EPDM


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur
EPDM dakbedekking is een van de meest gebruikte soorten dakbedekking voor platte en licht hellende daken. De term ‘EPDM’ verwijst naar de grondstoffen waar het materiaal uit vervaardigd is: Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Dit zeer elastische synthetische rubber is een milieuvriendelijk product dat zowel bij nieuwbouw als bij dakrenovaties wordt toegepast.

Wat zijn de voordelen van EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking biedt een breed scala aan voordelen, waaronder:
 • Een uitstekende UV-bestendigheid;
 • Optimale bescherming tegen alle weersinvloeden – EPDM is niet gevoelig voor temperatuurschommelingen;
 • Een lange levensduur (tot wel 50 jaar);
 • Minder risico op lekkages, mede doordat de dakbedekking uit één stuk bestaat;
 • Vliegvuurbestendig volgens de voorschriften van het Bouwbesluit en de NEN 6063;
 • Eenvoudige aanbrenging door middel van verlijming – u heeft dus geen brander nodig zoals bij bitumen dakbedekking.

In welke kleuren is EPDM dakbedekking verkrijgbaar?

EPDM dakbedekking is bij Houthandelonline.nl leverbaar in de kleur zwart, dat verreweg de meest toegepaste kleur is. Daarnaast leveren wij ook EPDM dakbedekking in wit, dat een ecologisch verantwoorde keuze is. Witte EPDM dakbedekking weerkaatst het zonlicht en neemt minder warmte op dan zwart EPDM. Daardoor blijft het tijdens de warmere maanden van het jaar koeler in huis (met name in de ruimte onder het dak), wat betekent dat u kunt besparen op de kosten van airconditioning / koeling. Wit EPDM is tevens uitermate geschikt voor toepassingen in combinatie met zonnepanelen – u kunt dan namelijk van een hoger rendement profiteren.

Kan ik zelf EPDM dakfolie aanbrengen?

Jazeker! Een groot voordeel van EPDM ten opzichte van andere soorten dakbedekking is dat het relatief eenvoudig aan te brengen is door middel van verlijming. Hieronder een aantal aandachtspunten voor als u zelf EPDM dakbedekking gaat leggen:
 • Zorg dat de ondergrond droog en vrij van stof en vuil is voordat u de EPDM-folie uitrolt.
 • Hou aan alle zijden minimaal 20 centimeter overlengte aan – op die manier weet u zeker dat u alle randen en hoeken netjes kunt afwerken.
 • Laat de EPDM-folie na het uitrollen een uurtje rusten alvorens u verder gaat met verlijmen.
 • Om het risico op lekkages tot een minimum te beperken kunt u de folie in de hoeken van het dak beter omvouwen in plaats van inknippen.
 • Vergeet niet om het dak af te werken met daktrimmen en een uitloop.
Goed om te weten: u kunt tevens bij ons terecht voor alles dat u nodig heeft op het gebied van hemelwaterafvoer.

EPDM dakbedekking op maat bestellen

Voor EPDM dakbedekking op maat bent u bij Houthandelonline.nl aan het juiste adres. Wij leveren handige en zeer complete pakketten, welke zijn afgestemd op de afmetingen van uw dak. Daarnaast is EPDM dakbedekking bij ons per vierkante meter te bestellen, in breedtes van 305, 366, 458 en 610 centimeter. Deze pakketten worden geleverd inclusief EPDM-lijm, kit en andere toebehoren die u nodig heeft om met EPDM aan de slag te gaan. Heeft u vragen over EPDM dakbedekking of over de andere dakmaterialen in ons assortiment? Neem gerust even contact op met ons klantenservice team!