Houtpellets

Houtpellets

5 artikel(en)

Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Bijpassende producten


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur

Herkomst van onze pellets

Onze pellets worden vervaardigd uit hout dat afkomstig is uit duurzaam gecultiveerde bossen. Bij duurzame bossen wordt er niet alleen gekeken naar het economische gewin, maar ook naar het beschermen van ecosystemen en biodiversiteit. Duurzaam bosbeheer zorgt ervoor dat bomen voldoende ruimte hebben om te kunnen groeien, gezonder blijven en dieren er een veilig onderkomen hebben. De productie van hout is beter voor het milieu dan bijvoorbeeld beton, plastic en staal.

Zijn pellets goed voor het milieu?

Tijdens het proces van fotosynthese nemen bomen CO2 uit de lucht op en slaan dit op in het hout. Deze CO2 kan decennia lang opgeslagen blijven in de bomen. Bij het verbranden van pellets wordt deze CO2 weer uitgestoten, echter wordt er geen extra CO2 toegevoegd, waardoor het stoken van pellets CO2 neutraal is en dus uiteindelijk beter voor het milieu.

Hoe worden pellets vervaardigd?

Pellets worden gemaakt uit restafval zoals zaagsel, houtspaanders, houtkrullen, kleine stammen of ander restmateriaal van hout zoals bijvoorbeeld houten meubels. Dit betekent dat de gehele boom wordt benut. De schors van het hout wordt eraf gehaald en daarna in een maalmachine vermaalt tot kleine houtdeeltjes die allemaal dezelfde grootte hebben. Deze deeltjes worden in een droger geplaatst om het vochtgehalte te reduceren tot ca. 10 procent. Na het drogen worden de houtsnippers gesorteerd en worden de beste exemplaren geperst tot houtpellets. Bij de persing komt er boomsap vrij, dat op een natuurlijke wijze zorgt voor een binding van de houtpellets. Hierdoor worden er geen extra lijmstoffen toegevoegd.

Waarom is het vochtgehalte van de pellets zo belangrijk?

De duurzaamheid van je kachel hangt onder andere af van de vochtwaarde van de pellets. Een lage vochtwaarde veroorzaakt minder storingen, weinig rookvorming en minder snel verstopte filters. De pellets bij Houthandelonline hebben een vochtwaarde van ca. 8%. Verder zijn de pellets voorzien van een DIN+ENplus kenmerk, certificaatnummer FR06.

Hoe lang doe je met een zak van 15kg pellets?

Een gemiddelde pelletkachel verbruikt tussen de 0,6 á 2 kg per uur afhankelijk van de stand waar je de kachel op zet. Daar een kachel over het algemeen tussen 15.30 uur tot ca. 20.30 uur brandt gebruik je 1 zak in 3 dagen. Een en ander is wel afhankelijk van het type kachel.