Hardhout Palen Geschaafd


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur

Over hardhouten palen geschaafd

Deze geschaafde hardhouten palen zijn vervaardigd uit Azobé, een bijzonder harde en sterke houtsoort uit Afrika. Met duurzaamheidsklasse I bent u verzekerd van een geschaafde hardhouten paal met zeer lange levensduur; ze kunnen maar liefst 25 jaar mee.

Welke eigenschappen hebben deze geschaafde hardhouten palen?

Een unieke eigenschap van Azobé is dat het, in tegenstelling tot veel andere houtsoorten, erg goed tegen (langdurig) contact met grond en water kan. Onze geschaafde hardhouten palen zijn leverbaar in kopmaten van 65 x 65 millimeter (aan één zijde voorzien van een punt) en 85 x 85 millimeter (aan beide zijden recht afgezaagd). Beide varianten zijn leverbaar in verschillende lengtes. Elke hardhouten paal is geschaafd, wat voor mooie gladde oppervlakken zorgt. Er kunnen soms wel ondiepe groeven zichtbaar zijn. Indien u voor uw specifieke toepassing geen geschaafde palen nodig heeft, dan kunt u eventueel ook kiezen voor een van onze hardhouten palen in bezaagde uitvoering (niet-geschaafd).

Voor welke toepassingen kan ik een geschaafde hardhouten paal gebruiken?

Azobé wordt heel vaak toegepast voor het bouwen van steigers, bruggen en andere constructies waarbij het hout constant aan water wordt blootgesteld. Het kan dus ook prima worden gebruikt voor andere buitentoepassingen waarbij het hout in contact staat met (vochtige) grond. Een hardhouten paal die geschaafd is leent zich erg goed als boompaal, zeker wanneer deze langere tijd moet blijven staan. Geschaafde hardhouten palen van Azobé zijn daarnaast uitermate geschikt voor het bouwen van diverse constructies, zoals schuttingen, beschoeiingen en pergola’s.

Waar moet ik rekening mee houden als ik hardhouten geschaafde palen van Azobé gebruik?

Er zijn een aantal punten die uw aandacht verdienen wanneer u een hardhouten paal in geschaafde uitvoering wilt gebruiken:
  • Azobé heeft een donkerbruine kleur die als gevolg van blootstelling aan UV-straling na verloop van tijd zal vergrijzen. Die vergrijzing heeft verder geen invloed op de kwaliteit van de constructie of het hout zelf, echter kan het vanuit esthetische overwegingen wenselijk zijn om de oorspronkelijke kleur van het hout te behouden. In dat geval adviseren wij om de geschaafde hardhouten palen voor ingebruikname te behandelen met Bankirai olie. Kijk hiervoor bij onze producten ten behoeve van hardhout afwerking.
  • Azobé is een erg harde houtsoort. Voorboren is daarom noodzakelijk wanneer deze hardhouten bezaagde palen gebruikt worden voor het bouwen van constructies. Eventuele andere bewerkingen van het hout dienen machinaal gedaan te worden.
  • Tot slot dient u er rekening mee te houden dat deze geschaafde hardhouten palen niet kunstmatig gedroogd zijn. Daardoor zijn ze enigszins gevoelig voor kromtrekken.

Hardhouten paal geschaafd bestellen

Bent u er inmiddels van overtuigd dat een geschaafde hardhouten paal van Azobé de juiste keus is voor uw toepassing? Plaats dan vandaag nog uw bestelling bij Houthandelonline.nl. U bent bij ons verzekerd van aantrekkelijke prijzen, een veilige transactie en een prima service. Vrijwel al het hardhout in ons assortiment is bovendien uit voorraad leverbaar, waardoor u uw order al binnen 2 tot 7 werkdagen binnen heeft. Heeft u ergens vragen over, neem dan gerust contact met ons op. Als dé specialist op het gebied van hout- en bouwmaterialen helpen wij u graag met een deskundig advies op maat, zowel telefonisch als per mail.