Palen Hardhout Bezaagd


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur

Over hardhouten palen bezaagd

Deze bezaagde hardhouten palen hebben duurzaamheidsklasse I, wat betekent dat ze een zeer lange levensduur hebben. Dat komt omdat ze zijn vervaardigd uit Azobé, een houtsoort die oorspronkelijk afkomstig is uit het westen en midden van Afrika. Het is een zeer sterke, slijtvaste en duurzame houtsoort die vaak wordt gebruikt voor het bouwen van constructies die langdurig aan water worden blootgesteld. Hierbij kunt u denken aan bruggen, steigers en (stuw)dammen. Het is dus ook zeer geschikt voor toepassingen in de tuin waarbij het hout in de grond staat en/of wordt blootgesteld aan de weersinvloeden.

Welke eigenschappen hebben bezaagde hardhouten palen?

Onze bezaagde hardhouten palen van Azobé zijn leverbaar in de volgende kopmaten (in millimeters):
  • 40 x 40
  • 50 x 50
  • 60 x 60
  • 70 x 70
  • 80 x 80
  • 100 x 100
  • 120 x 120
  • 150 x 150
  • 200 x 200
De bezaagde hardhouten palen met afmetingen tot 70 x 70 millimeter zijn aan één zijde voorzien van een punt. Vanzelfsprekend zijn de hardhouten palen in verschillende lengtematen verkrijgbaar. Elke hardhouten paal heeft een enigszins grof bezaagd oppervlak.

Voor welke toepassingen kan ik een bezaagde hardhouten paal gebruiken?

Onze bezaagde hardhouten palen zijn perfect geschikt als tuinpalen en voor het bouwen van bijvoorbeeld pergola’s en beschoeiingen. Voor buitentoepassingen adviseren we om gebruik te maken van RVS schroeven. Voorboren is overigens altijd noodzakelijk als u deze bezaagde hardhouten palen gebruikt voor het bouwen van een constructie. Goed om te weten: u kunt ook bij ons terecht voor de aanschaf van geschaafde hardhouten palen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik bezaagde hardhouten palen buiten gebruik?

Hoewel Azobé een van de meest geschikte houtsoorten is voor constructies die met grond en water in contact komen, dient u er rekening mee te houden dat het enigszins gevoelig is voor kromtrekken. Daarnaast moet u weten dat Hardhout verschillende geurtonen kan hebben, variërend van mild en subtiel tot intens en krachtig, afhankelijk van de houtsoort. Na verloop van tijd kan de geur vervagen naarmate het hout uithardt en veroudert. De karakteristieke donkerbruine kleur van het hout zal na verloop van tijd vergrijzen door blootstelling aan zonlicht.

Hardhouten paal bezaagd bestellen

Houthandelonline.nl is dé houtgroothandel voor particulieren en bedrijven en staat garant voor een zeer uitgebreid assortiment tegen concurrerende prijzen. U kunt dan ook met een gerust hart uw hardhouten bezaagde palen bij ons bestellen. Betalen doet u veilig via iDeal, Bancontact, overboeking of creditcard – het is maar net wat u zelf het prettigst vindt. Dankzij onze ruime voorraden kunnen wij altijd snel leveren; u heeft uw bestelling binnen 2 tot 7 werkdagen binnen. Het is ook mogelijk om uw order af te halen bij een van onze twee afhaallocaties. Mocht u vragen hebben met betrekking tot onze hardhouten bezaagde palen of een van de andere producten in ons hardhout assortiment, neem dan even contact op met onze klantenservice afdeling. U bent bij ons altijd verzekerd van een deskundig advies op maat!