Navigation

Douglas latten en regels

 

Douglas is een van de populairste houtsoorten voor buitengebruik. Geen wonder, want het is duurzaam, veelzijdig, heeft een warme oranjebruine kleur en een moderne uitstraling. Bij Houthandelonline.nl kies je uit een breed assortiment Douglas regels van hoge kwaliteit, die je makkelijk online bestelt.

In welke uitvoeringen zijn Douglas regels verkrijgbaar?

Zowel de ruwe als de gladde Douglas regels zijn beschikbaar in diverse maten en lengtes. Je vindt Douglas regels in twee varianten:

  • Fijn bezaagd (ruw)

    Fijn bezaagde Douglas regels zijn na het zagen niet meer bewerkt, wat ze een stoere look geeft. Er kunnen wel wat oneffenheden in het oppervlak zitten. Houd er rekening mee dat ze een wat hoger vochtgehalte kunnen hebben en kleine afwijkingen in dikte en breedte mogelijk zijn.
  • Geschaafd (glad)

    Geschaafde Douglas regels zijn na het zagen gedroogd en geschaafd, waardoor ze nauwkeuriger en gladder zijn.

 

Waarvoor gebruik je Douglas regels?

Douglas regels zijn ideaal voor verschillende projecten buiten. Gebruik ze voor het raamwerk van een overkapping, schuur of tuinhuisje, afgewerkt met bijvoorbeeld Douglas Zweeds rabat voor een prachtige landelijke look. De regels zijn ook perfect als onderbouw voor een terras, vooral samen met gladde Douglas vlonderplanken of Douglas vlonderplanken met ribbel.

Waarmee moet je rekening houden als je Douglas hout gebruikt?

Douglas hout kan je gerust onbehandeld gebruiken en gaat dan ongeveer 10 tot 15 jaar mee. De kleur verandert wel snel door UV-licht en wordt dan grijs. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit, maar als je de originele kleur wilt behouden, behandel de regels dan vooraf met olie, beits of een ander geschikt product voor Douglas hout afwerking. Door regelmatig te behandelen bescherm je het hout tegen het weer en verleng je de levensduur van de Douglas regels.

Bestel Douglas regels

Bestel je Douglas regels eenvoudig via Houthandelonline.nl. Je bent verzekerd van topkwaliteit voor scherpe prijzen. Met onze grote voorraad leveren we snel; binnen 2 tot 7 werkdagen heb je je bestelling thuis. Heb je vragen over Douglas regels of over andere Douglas artikelen in ons assortiment? Bel ons gerust voor advies. Elke werkdag zijn we telefonisch bereikbaar op 0226 744 226 of per mail via [email protected].

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]