Navigation

Hardhout palen

 

De voordelen van hardhouten palen

Heb je hardhouten palen nodig? Houthandelonline heeft palen van het houtsoort Azobé. Deze palen zijn te koop in meerdere lengtematen en toepasbaar voor allerlei doeleinden. Palen met de afmeting 90x90mm zijn voorzien van een punt, waardoor je ze gemakkelijk in de grond kunt slaan. Palen van 100x100mm en zwaarder hebben nooit een punt. Als je kiest voor hardhouten palen, profiteer je van aantrekkelijke voordelen van hardhout, zoals:

  • sterke houtsoort
  • lange levensduur
  • mooie en warme uitstraling
  • onderhoudsvrij

Bij Houthandelonline heb je de keuze uit geschaafde en fijnbezaagde palen. Per product zie je de prijs per strekkende meter staan en de stuksprijs. Overzichtelijker kunnen we het niet maken. De prijzen voor onze hardhouten palen zijn heel scherp zoals je van een groothandel mag verwachten.

Wat is Azobé hout?

Azobé is tropisch hardhout. De botanische naam van het hout is Lophira Alata Banks. Deze loofbomen uit de Ochnaceae-familie komen voor in West- en Midden-Afrika. Dit hout is het hardste en duurzaamste wat er bestaat. De kleur van het hout is donkerrood tot chocoladebruin. Door te kiezen voor Azobé hout, zit je altijd goed.

Hardhouten palen zijn Duurzaam

Hardhout wordt geclassificeerd volgens duurzaamheidsklassen. Azobé valt in klasse 1, wat betekent dat het hout langer dan 25 jaar meegaat. Hardhouten palen zijn zeer duurzaam en daardoor erg geschikt voor de ondersteuning van een schutting of tuinscherm van tuinhout. Je hoeft niet bang te zijn dat er een rottingsproces optreedt. Dat is een prettig idee in een land als Nederland waar de grond langdurig nat kan zijn.

Bezaagde en geschaafde palen

Ben je op zoek naar geschaafde palen of Bezaagde palen? Het uiterlijk van een geschaafde paal ziet er glad uit. Dit komt doordat de paal machinaal glad geschaafd is. Bezaagd hout ziet er ruwer uit. Er kunnen bijvoorbeeld lichte verschillen in de afmetingen voorkomen en de palen kunnen niet helemaal haaks zijn. Bovendien bevat het hout meer splinters en is het minder handzaam. Over het algemeen wordt de robuuste variant gebruikt als schuttingpaal of verwerkt in tuinhuisjes. De hardhouten palen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kopmaten. Kopmaten lopen uiteen van 40x40mm tot en met 150x150mm.

Montage en bewerking van de hardhouten palen

Azobé hout is erg hard maar wel machinaal goed te bewerken. In dit hout schroeven kun je het beste doen door eerst voor te boren en daarna te boren met RVS-schroeven. In onze webshop bieden wij ook RVS-schroeven aan. Het afwerken van de palen gaat ook gemakkelijk maar het is niet noodzakelijk vanwege de duurzaamheid van het hout. Door een behandeling met Lazuur kun je verkleuring tegengaan.

Heb je nog vragen over onze producten? Wil je meer weten over de bewerking en de verwerking ervan? De specialisten van Houthandelonline kunnen je helpen. Door onze diepgaande kennis, ervaring en gedrevenheid kunnen wij je deskundig adviseren.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]