Navigation

Vurenhout

 

Ons assortiment Vurenhout

Vurenhout kent oneindig veel toepassingsmogelijkheden. Hierdoor is Vurenhout toch wel de meest bekende en gebruikte naaldhoutsoort. Vurenhout wordt vaak gebruikt bij renovatieklussen in huis. Vuren balken, planken, latten en regels worden bijvoorbeeld gebruikt bij houtskeletbouw, als basis van een dakconstructie en/of (zolder)vloer. Ze zijn licht van gewicht, gemakkelijk te bewerken en voordelig. Daardoor is deze houtsoort aantrekkelijk om te gebruiken voor je klussen in huis.

Wil je Vurenhout gebruiken in je constructie? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment. HouthandelOnline is dé houtgroothandel met hoogwaardig vurenhout tegen een lage prijs. Zowel particuliere als zakelijke afnemers, kunnen via onze webshop Vurenhout bestellen.

Welk Vurenhout vind je in ons assortiment?

Vuren buiten toepassen

In tegenstelling tot Douglashout of hardhout is Vurenhout niet duurzaam. Alhoewel Vuren balken, panlatten en betonbadding hoofdzakelijk worden toegepast in bouwconstructies, kun je Vurenhout ook gebruiken voor tuinklussen. Wij adviseren dan wel om te kiezen voor geïmpregneerd vurenhout. Je kunt het eventueel extra behandelen, zodat het hout nog beter beschermd is. Als je bijvoorbeeld Vuren planken van de schutting onbehandeld laat, is er kans op aantasting. Het hout kan gaan vervuren, rotten of door insecten worden aangetast. Gelukkig is Vuren een ideale houtsoort om te impregneren, te beitsen of te verven, zodat je het Vurenhout gewoon kunt toepassen in de tuin.

Bewerking van Vuren balken, regels en latten

Geschaafd en geïmpregneerd Vuren uit ons assortiment is allemaal al voorbewerkt in allerlei standaard maten. Doordat Vurenhout zacht is, is het ook gemakkelijk te bewerken. Wanneer je Vurenhout gaat bewerken, kun je het hout met de hand of machinaal zagen. Soms kan het Vurenhout nog scheuren. Bij het monteren van Vurenhout met spijkers of schroeven, kan het hout gemakkelijk splijten. Door gebruik te maken van schroeven met een langere schroefdraad of een kleinere diameter, verminder je de kans op splijten. Ook kun je Vuren prima verlijmen.

Vurenhout kenmerken

Waar komt ons Vurenhout vandaan? HouthandelOnline importeert het Vurenhout voornamelijk uit Noord-Europa. Vanwege de relatief koude weersomstandigheden daar, groeit de fijnspar daar veel langzamer. Een langzame groei zorgt voor fijnere jaarringen, waardoor het hout heel dicht van structuur wordt. De kleur van vuren varieert van witachtig, tot licht- en crèmekleurig. Hout van langzaam groeiende sparren heeft fijne nerven, terwijl de snelgroeiende bomen grof getekend zijn.

Doordat Vurenhout een natuurproduct is, kan het hout interne spanningen hebben, waardoor het beweegt. Door het kunstmatig droogproces kunnen er (kop)scheurtjes ontstaan. Vurenhout heeft kwasten, dankzij de zijtakken aan de stam. Ook kan het harszakjes bevatten (natuurlijk beschermingsmiddel) en kan Vurenhout krimpen. Bij een toepassing binnen kunnen de delen nog verder terug krimpen. Wij adviseren om altijd 10% meer lengte te bestellen, zodat in geval van kopscheuren, je nog steeds voldoende materiaal over hebt om mee te kunnen werken.

Meer informatie nodig?

Voor zowel onbehandeld, als geïmpregneerd Vurenhout ben je bij ons aan het juiste adres. Alle Vuren balken, panlatten, regels en planken zijn geschaafd. Je bestelt Vuren voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je nog vragen over de producten of over de toepassing? Neem dan contact met ons op via 0226-744226. Wij staan iedere werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 9.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]