Navigation

Werkbladen

 

Eigenschappen van een houten werkblad

Ben je op zoek naar een werkblad voor in de keuken? Of wil je juist een werkblad om te gebruiken als tafelblad? Bij Houthandelonline vind je werkbladen van de hoogste kwaliteit en in meerdere maten. Bij ons bestel je een prachtig houten werkblad van veel verschillende houtsoorten, zoals Eiken, Beuken, Noten, Mahonie, Merbau, Essen, Berken en Acaciahout. Door behandeling zijn de bladen zeer geschikt om te gebruiken als aanrechtblad of als tafelblad. De werkbladen zijn:

  • massief
  • gevingerlast
  • aan zichtzijde vrij van fouten
  • glad geschuurd

Een houten werkblad kopen doe je bij Houthandelonline. Wij zijn de groothandel voor particulieren en zakelijke klanten. Wil je meer weten over dit product? Klik hier voor onze contact mogelijkheden.

Wat is een gelamineerd en gevingerlast werkblad?

Een gelamineerd en gevingerlast werkblad is een samengesteld verlijmd houtproduct dat bestaat uit zo min mogelijk korte foutvrije delen, dat zijn delen zonder kwasten of andere oneffenheden. De delen worden onder hoge druk met elkaar verlijmd en de naden van het hout zijn in alle verlijmde delen gelijkgericht wat een massieve uitstraling geeft. Wij leveren uitsluitend foutvrije werkbladen en onbehandelde werkbladen. Een voordeel hiervan is dat het nauwelijks gevoelig is voor kromtrekken. Het is een heel sterk en stabiel houtproduct.

Groot assortiment

Ons assortiment is erg breed: Van Ahorn tot Wenge en van Berkenhout en Essen tot Mahoniehout. De houten werkbladen bestaan uit lamellen van ca. 40 mm breed en zijn leverbaar in kopmaat diktes van 19, 27 en 38 mm en verschillende lengtematen, waaronder 300 cm en 420 cm. De bladen zijn hard tot zeer hard en daardoor heb je minder kans op beschadigingen.

Onderhoud van het werkblad

Als je een houten werkblad als keukenblad gaat gebruiken, heeft het blad goed onderhoud nodig. Bij veel vlekken en krassen kun je het blad ook opschuren en opnieuw in de olie zetten. Door de olie wordt het blad waterafstotend zodat vocht geen kans meer krijgt om door te dringen in het hout. En dat is in de keuken natuurlijk een must. Plaats nooit hete pannen op het werkblad. Een onderzetter beschermt het hout tegen uitdrogen en scheurtjes. Snijd ook nooit direct op het blad maar maak gebruik van een snijplank. Door gebruik van reinigingsmiddelen slijt de beschermingslaag eerder. Het blad afnemen met een schone vaatdoek is vaak al voldoende. Denk er tot slot aan dat je geen natte doekjes laat liggen of kopjes en glazen laat staan. Dat geeft vaak kringen in het hout.

Online bestellen bij onze groothandel

De houten werkbladen bestel je eenvoudig online via onze webshop. Jouw bestelling wordt rechtstreeks vanaf de fabriek bij je thuisbezorgd. Doordat er zo geen tussenhandel is, kunnen wij jouw werkblad voordelig leveren. Wij streven ernaar om jouw bestelling binnen 2-7 werkdagen bij je thuis af te leveren. Bestellingen worden geleverd in heel Nederland en België, indien het adres toegankelijk is voor een grote vrachtwagen. Ook leveren wij in overleg met jou op de Waddeneilanden

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 8.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]