Binnendeuren Austria


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur

Met een stijlvolle binnendeur maakt u uw interieur compleet

Een binnendeur is veel meer dan alleen een object om twee verschillende ruimtes van elkaar af te sluiten. Want met een stijlvolle deur kunt u de sfeer van uw interieur helemaal compleet maken. In het ruime assortiment van Houthandelonline vindt u voor iedere situatie een geschikte binnendeur. Variërend van een opdekdeur, stompe deur en een paneeldeur, tot een industriële binnendeur, een zwarte deur, een glasdeur en een brandwerende deur. Iedere binnendeur is verkrijgbaar in verschillende breedtes en hoogtes, zodat er vrijwel altijd een geschikt model tussen zit.

Ook vindt u in onze webshop kamerhoge deuren. Dit type binnendeur is extra hoog en kan eenvoudig worden ingekort om op de exacte hoogtemaat te stellen, in verband met de variërende verdiepingshoogte in gebouwen. Ook voor binnendeurbeslag bent u bij ons aan het juiste adres.

Bij Houthandelonline kunt u voor een binnendeur kiezen uit de volgende soorten:

 • Paneeldeur;
 • Opdekdeur;
 • Stompe deur;
 • Glasdeur met zwarte omlijsting;
 • Brandwerende deur;
 • Deur kozijn combinatie;
 • Kamerhoge deuren.

Opdekdeur of stompe deur?

Als u een binnendeur koopt, kunt u kiezen tussen een opdekdeur en een stompe deur. Het is belangrijk om het verschil te kennen voordat u de keuze voor uw binnendeur maakt. Het grootste verschil met een opdekdeur, is dat een stompe deur helemaal in het kozijn valt. Daarom wordt die ook wel een inlegdeur genoemd. Een opdekdeur valt voor een deel op het kozijn. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze binnendeur minder tocht doorlaat en iets eenvoudiger is te plaatsen. Kiest u voor een stompe deur van Houthandelonline, dan dient u die eerst af te werken met een dekkend verfsysteem.

Een paneeldeur met dieptewerking

Iedere binnendeur uit ons assortiment is van Austria Deuren. Deze fabrikant biedt een breed en hoogwaardig assortiment voor iedere woonstijl. In onze collectie hebt u de keuze voor een eigentijdse freeslijn binnendeur, Svenska modellen en moderne typen met een heldere vormgeving of met horizontale lijnen. Ook een paneeldeur is een populair model binnendeur. De paneeldeur wordt gekenmerkt door de opbouw van verschillende vlakken (panelen) die tussen verticale stijlen en horizontale regels liggen. De onderdelen van een paneeldeur liggen veelal op diverse hoogtes, zodat er dieptewerking in de binnendeur ontstaat. Een paneeldeur kan ook bestaan uit een combinatie met een glasdeur. Een van de vlakken is dan vervangen door een glasplaat. Zo ontstaat de mogelijkheid om door de binnendeur heen te kijken.

Blijvende trend: industriële binnendeur

Een type deur dat niet meer is weg te denken uit de interieurwereld is de industriële binnendeur. Deze stalen deur met glas is een prachtig stijlelement in uw huis of kantoor. Een industriële binnendeur laat meer licht toe en geeft open zicht door uw woning, zodat er fraaie zichtlijnen ontstaan. Deze zwarte stalen deur geeft een ruimtelijk effect aan het interieur. Bij Houthandelonline hebt u de keuze voor een glasdeur met zwart houten kozijn. Deze deur lijkt veel op de populaire zwart metalen industriële binnendeur. Dit fraaie alternatief kost echter een fractie van de prijs en heeft dezelfde moderne uitstraling. De Austria Nero Legno deur is met én zonder glas verkrijgbaar. Deze glasdeur met zwart houten kozijn heeft eigen sloten en deurkrukken in verband met de smalle stijl deuren. (Er past dus geen standaard slot in.)

Modern en tijdloos

Ook als u een moderne of tijdloze interieurstijl hebt, slaagt u bij Houthandelonline voor uw gewenste binnendeur. De moderne Sense-deuren passen perfect in ieder modern interieur. Beide kanten van deze binnendeur hebben dezelfde strakke uitstraling. De landelijke Cabana Roble deuren met een Eiken toplaag worden ook wel barn doors genoemd. Dit type binnendeur is geïnspireerd op boerderij- en staldeuren en heeft diagonale schoren voor de stabiliteit. De Balance-lijn omvat tijdloze modellen die in de smaak vallen bij liefhebbers van de jaren dertig stijl. Ook een Dutch Line binnendeur is tijdloos door de strakke lijnen met een moderne uitstraling. Die heeft een facetprofiel en een gedeelde onderdorpel.

Klassieke of landelijke stijldeur

Bent u op zoek naar een klassieke of een landelijke binnendeur? Ook die vindt u volop bij Houthandelonline. Onze Classic White deur is een oer-Hollandse stijldeur uit de tijd dat ambacht hoog in het vaandel stond en dit is goed te zien! Deze binnendeur is ook beschikbaar in een zwarte serie: de Classic Black. Daarnaast hebben wij de klassieke traditionele varianten van Colour Lux Plus in ons assortiment opgenomen. Dit zijn klassieke, traditionele uitvoeringen met vlakke verbindingen en gedeelde onderdorpels, echte karakteristieke modellen die ideaal zijn als schuifdeur of ensuite deur. Voor welke binnendeur u ook kiest: iedere luxe stijldeur is van de hoogste kwaliteit en zeer stevig.

DKC, kamerhoge of brandwerende deur

Een brandwerende deur beperkt de uitbreiding van een eventuele brand. Deze binnendeur geeft de mensen in een gebouw de mogelijkheid om korte tijd in een bepaalde ruimte te verblijven en tegen de brand beschermd te zijn. Ook biedt een brandwerende deur een veilige vluchtweg om aan de brand te ontsnappen. Op die manier levert een brandwerende deur een belangrijke bijdrage aan het beperken en voorkomen van brandschade en slachtoffers. Daarnaast zijn er bij Houthandelonline deur-kozijn-combinaties leverbaar. Een deur-kozijn-combinatie (DKC) biedt een oplossing voor verbouwing of nieuwbouw waar tijd, gemak, budget of brandwerendheid van belang is. Dit model stompe deur is afgehangen en kan zo worden gemonteerd.

De Porta Alta kamerhoge deuren zijn gemakkelijk in te korten. Deze industriële en robuuste binnendeur kan worden aangepast aan de kamerhoogte. In verschillende gebouwen varieert de verdiepingshoogte en daarom zijn kamerhoge uitvoeringen eenvoudig in te korten tot de exacte hoogtemaat.

Bij Houthandelonline kunt u voor een binnendeur kiezen uit de volgende soorten:

 • Meet de juiste maat op;
 • Combineer ze ook met bijpassend deurbeslag om er een mooi geheel van te maken;
 • Kies de uitvoering die bij de uitstraling van uw woning past;
 • Combineer verschillende binnendeuren uit één serie zodat door uw hele woning een eenduidige uitstraling ontstaat;
 • Zwart deurbeslag is helemaal in.