Geplastificeerd Spaanplaat


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur

Eigenschappen van geplastificeerd spaanplaat

Een geplastificeerde spaanplaat is aan beide zijden afgewerkt met een witte kunststof melamine toplaag. Ook de lange kanten zijn afgewerkt met een melamine kantstrook. Geplastificeerde spaanplaten zijn uitermate geschikt voor de productie van meubels en heel veel andere toepassingen in het interieur. Ook voor spaanplaten met een melamine toplaag bent u bij Houthandelonline aan het juiste adres. Wij bieden u geplastificeerde kastplanken, hele platen en kastplanken met ABS kantstrook. U bestelt ze eenvoudig online tegen scherpe prijzen. Wij zijn de groothandel voor particulieren, maar ook zakelijke klanten plaatsen bestellingen bij ons.

Kenmerken van spaanplaten met een witte toplaag

Geplastificeerde spaanplaten wordt ook wel een meubelpaneel of Plastitex spaanplaten genoemd en zijn handig vanwege de volgende kenmerken:
  • gebruiksklaar
  • makkelijk om mee te werken
  • eenvoudig schoon te maken
  • vele toepassingen voor in het interieur
  • net afgewerkte spaanplaat
Voor welke klus u geplastificeerd spaanplaat ook gebruikt, het is een ideale en voordelige plaat. Een gewone houtvezel spaanplaat is gevoeliger voor breken. Als u geen risico wilt lopen op breken doet u er verstandig aan om te kiezen voor een geplastificeerde spaanplaat.

Het zagen van geplastificeerde spaanplaten

Bent u van plan om voor een klus geplastificeerd spaanplaat te gebruiken? Houd er dan rekening mee dat u voorzichtig te werk moet gaan bij het zagen van dit plaatmateriaal. Ons advies luidt om te kiezen voor een cirkelzaag met een fijne zaagtand. Het is ook mogelijk om een decoupeerzaag te gebruiken met een fijne zaagtand. Spaanplaten met een melamine toplaag versplinteren snel bij het zagen. Om dit risico in te perken is het raadzaam om aan beide zijden van de zaaglijn eerst tape te plakken.

Geplastificeerde kastplanken

Zelf een meubel of een kast maken is natuurlijk erg leuk om te doen. U vindt het leuk om te klussen, maar u wilt ook niet teveel geld aan materiaal kwijt zijn. Kiest u voor het maken van een kast of wandmeubel met kastplanken? Onze geplastificeerde kastplanken zijn zeer voordelig en verkrijgbaar in allerlei afmetingen. De melamine toplaag bestaat aan beiden zijden uit een fijne structuur (sinaasappelhuid) van 90 gram per vierkante meter (dit geldt overigens voor elk product). De lange kanten zijn afgedicht met een kanten melamine band. Indien noodzakelijk kunt u ook de kopse kanten van een melamine band voorzien. De planken hebben een lengte van 2500 mm of 3050 mm, een dikte van 18mm en verschillende kopmaten vanaf 20 cm. In principe zijn de kastplanken overal voor te gebruiken. Ze kunnen namelijk ook dienst doen als bureaublad of werkblad. Of u kunt een geplastificeerde kastplank gebruiken als een extra plankje in de slaapkamer, keuken, woonkamer of in een vochtige ruimte als een badkamer. Wilt u de planken nog schilderen? Door ze eerst te behandelen met een dakdragende folie, worden de planken schilderbaar.

Grote platen en kastplanken met ABS kantstrook

Uiteraard hebben wij ook platen in grote afmetingen. De platen zijn verkrijgbaar met een dikte van 10 mm tot en met 18 mm. Voor grote platen geldt dat u de kanten die in het zicht komen kunt afwerken met een kantstrook. Zeker als u gemelamineerde spaanplaten als bureaublad of losse plank gaat gebruiken. Het is geen mooi gezicht als de houtachtige zijdes in het zicht vallen. Gemelamineerde kastplanken met ABS kant laminaat zijn ook onderdeel van ons ruime assortiment. Een ABS kantstrook? Wat is dat precies? Dit zijn dikke stroken met een hoge stootvastheid en is zeker een ideale afwerking wanneer er risico is op stoten tegen het materiaal.