Multiplex voor Buiten


Bel voor advies

ma t/m vr: 9.00 - 12.00 en 14:00 - 16:00 uur

Multiplex voor buiten en de toepassingen

Multiplex platen voor buiten zijn ideale platen voor oneindig veel doeleinden. Onze categorie multiplex platen voor buiten bevat een aantal specifieke platen, die niet onbenoemd mogen blijven. Multiplex voor buiten, ofwel exterieur multiplex, is geschikt voor zowel buiten gebruik als in vochtige ruimtes zoals badkamers. De platen worden ook gebruikt in dakconstructies, boeidelen, kozijnpanelen, gevelplaten, keukens en boten. Alle platen zijn gemakkelijk te bewerken. Welke toepassing u ook in gedachten heeft, multiplex voor buiten kan altijd!

Verschillende soorten

Houthandelonline is de groothandel voor verschillende multiplex voor buiten. Onder het assortiment hebben wij diverse soorten, zoals:
  • platen van hardhout
  • okoume multiplex
  • watervast verlijmd en gegrond multiplex
  • Triprime
  • Isipaint
Elke soort plaat heeft zijn eigen kenmerkende eigenschappen en is leverbaar met verschillende kopdiktes en in meerdere afmetingen. Voor specifieke informatie of het juiste gebruiksdoel kunt u ons bellen op telefoonnummer 0226-744226. Of klik hier en stuur een mail! Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

Hardhout multiplex

Hardhout multiplex bestelt u bij ons met een BB/CC kwaliteit. De kopdiktes van de platen lopen uiteen van 3,6 mm t/m 40 mm. De voorzijde van de plaat heeft een dekfineerlaag met een BB-kwaliteit en de achterzijde is van CC-kwaliteit. Ook zijn de hardhouten platen exterieur verlijmd, wat betekent dat ze geschikt zijn voor een beschutte buitentoepassing, zoals bijvoorbeeld als dakplaat voor in een veranda. U kunt ze ook gebruiken voor aftimmerwerk, waarbij de kwaliteit van de toplaag wat minder belangrijk is. Als u de randen sealt of in de grondverf zet, is een plaat klaar om geschilderd te worden.

Okoume plaat

Okoume multiplex zijn platen van okoume en ook geschikt voor buitentoepassingen, omdat ze watervast verlijmd zijn. Dit KOMO-gecertificeerd plaatmateriaal heeft een B/BB fineerkwaliteit. Houthandelonline verkoopt een ruim assortiment okoume multiplex. Wij hebben de platen in maar liefst twaalf verschillende kopmaatdiktes en uiteenlopende afmetingen. Naast een basisplaat hebben wij ook nog een gegronde okoume plaat, die al twee keer in de witte grondverf is gezet. Deze laatstgenoemde plaat is dus gemakkelijk af te schilderen.

Garantieplaten

Triprime multiplex zijn platen met hele lange garantie en daarom worden ze ook wel garantieplaten genoemd. Ook weer verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen, leveren wij Triprime met een 390 grams lichtgrijze vochtbestendige coating. Deze coating is een vervanger voor grondverf. De garantie op een Triprime multiplex plaat is 15 jaar en deze garantie heeft betrekking op delaminatie van de berken houtfineerlagen (loslaten van de lijmlagen). Ook de Isipaint plaat is een garantieplaat. Op exterieur multiplex als Isipaint zit maar liefst 25 jaar garantie. Een Isipaint plaat is opgebouwd uit hardhout multiplex en daarmee nog sterker dan Triprime multiplex. Qua eigenschappen en kenmerken zijn de platen gelijkwaardig aan elkaar, alleen is Isipaint multiplex van hardhout gemaakt en daardoor dus sterker, maar ook duurder per stukprijs. Beide platen zijn gemakkelijk overschilderbaar, maar ook te bewerken met een cirkelzaag. Alle multiplex platen voor buiten zijn eenvoudig te zagen, boren, spijkeren, frezen, schuren en lijmen. De rechte kanten kunnen indien nodig altijd behandeld worden met een randsealer.

Fineerkwaliteit van multiplex

Ook de fineerkwaliteit voor buiten multiplex wordt gecategoriseerd volgens de indeling van A, B, BB, CP en C. Deze categorie indeling geldt ook voor de binnenplaten. Ons assortiment exterieur multiplex bestaat uit platen met een B, BB, CP en C-kwaliteit of een combinatie van twee klassen. De letter voor de streep heeft betrekking op de voorzijde van de plaat en de letter na de streep verwijst naar de kwaliteit van de achterzijde. Hieronder lichten we de verschillende kwaliteitsklassen voor dekfineer toe.
  • B-kwaliteit: ongevoegd, geschuurd fineer waarin geen proppen zijn toegestaan. Verkleuringen mogen in beperkte mate, evenals kleine pitjes en splitjes.
  • BB-kwaliteit: een afwerklaag van overwegend ongevoegd en geschuurd fineer waar reparaties met behulp van proppen, ook wel plugs genoemd, zijn toegestaan. Ook kwastjes, splitjes en kopscheurtjes mogen voorkomen.
  • CP-kwaliteit: proppen en alle andere vormen van reparaties, verkleuringen, splitjes en grote vaste kwasten zijn onbeperkt zijn toegestaan. Een ideale type plaat voor als deze nog geschilderd of behangen wordt.
  • CC-kwaliteit: in de laatste gradatie mogen grote gebreken in grote aantallen voorkomen. Ook kunnen deze platen ongeschuurd zijn.
Als een multiplex plaat in het zicht komt, is het raadzaam om te kiezen voor een plaat met B-kwaliteit. Dan bent u altijd verzekerd van een goed afgewerkte plaat.