Red Cedar Rabat


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur

De groothandel voor Red Cedar rabat

Red Cedar is afkomstig van de reuzenlevensboom (Thuja plicata), die langs de westkust van Noord-Amerika en Canada voorkomt. Het is een duurzame houtsoort met duurzaamheidsklasse II, wat betekent dat het tussen de 15 en 25 jaar mee kan. De meest voorkomende kwaliteit is Clear & Beter, oftewel nagenoeg kwastvrij. Wij leveren Red Cedar onder andere als rabatdelen, wat wil zeggen dat de planken zo bewerkt zijn dat ze makkelijk in elkaar kunnen worden geschoven. Hieronder leest u alles dat u moet weten over ons Red Cedar rabat.

Welke eigenschappen heeft Red Cedar?

Red Cedar is een lichtgewicht en relatief zachte houtsoort die heel goed te bewerken is, ook met handgereedschappen. Het is een harsvrije houtsoort die bekend staat om zijn heerlijke geur en fraaie kleuren, welke kunnen variëren van zalmkleurig tot lichtgeel en van diep roze tot donkerbruin. Red Cedar is van nature erg goed bestand tegen weersinvloeden, houtrot, schimmels en insecten. Het is daarom niet noodzakelijk om Red Cedar rabat te behandelen; het hout kan ook buiten zonder problemen onbehandeld worden gebruikt.

Welke varianten van Red Cedar rabat zijn er verkrijgbaar?

Wanneer u de Red Cedar Halfhout rabatdelen aanschaft en deze onbehandeld laat, zullen ze door blootstelling aan zonlicht na verloop van tijd een licht zilvergrijze kleur krijgen. Deze verkleuring heeft geen invloed op de kwaliteit van het hout. Wel dient u er rekening mee te houden dat het hout niet in alle situaties volledig egaal verkleurt – onder overkappingen kan bijvoorbeeld nog weleens kleurverschil optreden. Indien gewenst kunt u ook Red Cedar rabat gegrond bij ons bestellen. Deze rabatdelen, welke alleen verkrijgbaar zijn in een vaste lengte van 590 centimeter, zijn gevingerlast en twee keer rondom gegrond.

Voor welke toepassingen kan ik Red Cedar rabat gebruiken?

Red Cedar heeft goede vormvaste eigenschappen en zal niet snel barsten, werken of kromtrekken. Dit maakt Red Cedar rabat uitermate geschikt als gevelbekleding. Voor een horizontale montage dient u de Red Cedar Halfhout rabatdelen te gebruiken; dankzij de halfhout verbinding zijn de rabatdelen zeer makkelijk te plaatsen. Voor een verticale montage adviseren wij de Red Cedar Channel siding. Voor meer informatie over de juiste verwerking kunt u onze Houtwijzer voor Houtwijzer voor Gevelbekleding van Massief Hout raadplegen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik Red Cedar rabatdelen wil gebruiken?

Voor de montage van Red Cedar rabatdelen dient altijd gebruikgemaakt te worden van RVS bevestigingsmaterialen zoals spijkers, bolkopnagels, of schroeven. Gegalvaniseerde, ijzeren en messing bevestigingsmaterialen dienen ten alle tijden vermeden te worden. Dit omdat deze bij contact met bepaalde inhoudsstoffen in deze houtsoort binnen korte tijd zullen gaan corroderen, met als gevolg dat er onooglijke grijze en zwarte vlekken in het hout ontstaan.

Red Cedar rabat bestellen

Via Houthandelonline.nl kunt u snel en gemakkelijk Red Cedar rabatdelen online bestellen. Afhankelijk van onze voorraad is Red Cedar rabat niet altijd in alle lengtes beschikbaar. Indien u rabatdelen van een specifieke lengte nodig heeft welke op dat moment niet beschikbaar is, neem dan even contact op met onze verkoopafdeling. Vanzelfsprekend kunt u ons ook altijd even bellen of mailen als u behoefte heeft aan een persoonlijk advies.