Geïmpregneerde Latten en Regels


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur

Breed assortiment geïmpregneerde latten en regels

De beste en goedkoopste geïmpregneerde latten en regels koopt u bij Houthandelonline. De latten en regels zijn gemaakt van Noord-Europees vurenhout. Wij bieden u een ruim assortiment geïmpregneerde latten en regels voor diverse toepassingen in de bouw. Doordat het tuinhout verduurzaamd is, kunt u ervan op aan dat uw constructie lang mee gaat. U vindt in ons assortiment de volgende producten:

  • geschaafde latten in zes maten;
  • bezaagde latten in drie maten;
  • geschaafde regels in zes verschillende maten;
  • pakketten met meerdere geïmpregneerde latten of regels.

Toepassing van latten en regels

Vurenhout wordt veel toegepast in de bouw. Denk hierbij aan houtskeletbouw. Wilt u gevelregelwerk of een dakconstructie bouwen voor een toepassing buiten? Dan kiest u voor geïmpregneerde latten, regels of balken. Van zulke latten en regels maakt u bijvoorbeeld een verduurzaamde houtskeletconstructie voor daken en wanden. Een kapschuur met pannendak? Of een veranda of tuinhuis verrijken met een wand van bijvoorbeeld potdekselplanken, schaaldelen of tuinplanken? Door het regelwerk voor de planken te maken van dit tuinhout heeft u er voorlopig geen omkijken meer naar. Een geïmpregneerde constructie heeft een langere levensduur. Alles voor het maken van een duurzaam bouwproject vindt u in onze groothandel, ook ventilatielatten en geïmpregneerd balkhout.

Kenmerken van vurenhout

De geïmpregneerde latten en regels zijn gemaakt van vurenhout. Dit hout is afkomstig uit Scandinavische bossen en ondergaat een strenge keuring. Het voordeel van tuinhout afkomstig uit koude landen is dat het hout van betere kwaliteit is. Doordat de bomen trager groeien, zijn de groeiringen fijner wat zorgt voor meer sterkte. Het hout is van zichzelf niet duurzaam maar door het onder hoge druk te impregneren, wordt de levensduur drie tot vijf keer verlengd. Zo is het goed bestand tegen rot, schimmel en vocht. In onze groothandel vindt u geïmpregneerde latten en regels zowel bezaagd als geschaafd.

Geschaafde of bezaagd kopen

Gaat u voor geschaafd tuinhout of bent u op zoek naar bezaagd balkhout? De geschaafde regels en latten zijn vierzijdig machinaal glad geschaafd en hierdoor maatvast en goed te bewerken. Bezaagde latten zijn nog ruw. Bij de verwerking ervan is de kans op splintervorming groter. In ons ruime aanbod geïmpregneerde latten en regels vindt u altijd wel de juiste maat. Ook verduurzaamde ventilatielatten bestelt u bij ons online. Deze zijn scherpkantig geschaafd en worden geleverd in een pakket van tien stuks. Dankzij de ventilatiegaten kan er meer ventilatie plaatsvinden wat ten goede komt aan de totale constructie. U bestelt de producten naar keuze eenvoudig bij ons in de webshop. Heeft u vragen over uw bestelling of over het geïmpregneerde hout? Ons team staat voor u klaar met deskundig advies.