Potdekselplanken

Potdekselplanken

23 artikel(en)

Douglas Hout Plank 22x150 mm Fijnbezaagd 400cm
3,30 per m1 (incl. BTW)
13,21 per stuk
Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Douglas Hout Plank 22x250 mm Fijnbezaagd 400cm
5,24 per m1 (incl. BTW)
20,96 per stuk
Aantal:
-
+
Meer informatie
Douglas Hout Plank 32x200 mm Fijnbezaagd 400cm
4,80 per m1 (incl. BTW)
19,21 per stuk
Aantal:
-
+
Meer informatie
Douglas Hout Plank 22x200 mm Fijnbezaagd 400cm
3,13 per m1 (incl. BTW)
12,54 per stuk
Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Douglas Hout Plank 22x200 mm Fijnbezaagd 400cm, 120 stuks PAKPRIJS
2,77 per m1 (incl. BTW)
1.330,03 per stuk
Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Douglas Hout Plank 22x200 mm Fijnbezaagd 500cm
3,13 per m1 (incl. BTW)
15,67 per stuk
Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Douglas Hout Plank 22x200 mm Fijnbezaagd 500cm, 120 stuks PAKPRIJS
2,77 per m1 (incl. BTW)
1.662,54 per stuk
Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Aantal:
-
+
Meer informatie
Bijpassende producten


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur

Over potdekselplanken

Bent u op zoek naar potdekselplanken? In onze webshop vindt u potdekselplanken in verschillende uitvoeringen en afmetingen, gemaakt van Douglas- en vurenhout. De planken zijn fijnbezaagd en lenen zich goed om bijvoorbeeld gevelbekleding of een schutting van te maken. Wilt u meer weten over hoe u potdekselplanken kunt bevestigen? Of weten welke type plank of afmeting het meest geschikt is voor uw klus? Onze specialisten helpen u hier graag bij.

Wat zijn potdekselplanken?

Potdekselplanken zijn planken die dakpansgewijs over elkaar gemonteerd kunnen worden. Dit wordt ook wel potdekselen genoemd. De planken worden doorgaans gebruikt om gevels of wanden mee te bekleden. Dat gaat gemakkelijk vanwege de manier waarop ze over elkaar heen vallen. De bovenste gevelplank loopt over de plank daaronder heen, enzovoort. Ook voor het maken van een schutting of schuur worden potdekselplanken vaak gebruikt. De overlap zorgt voor een stevige en weerbare constructie. Ook zorgt potdekselen ervoor dat water gemakkelijk van de planken af glijdt. U kunt potdekselen met potdekselplanken, maar ook met Zweeds rabat.

Potdekselplanken of Zweeds rabat

Potdekselplanken en Zweeds rabat hebben verschillende overeenkomsten. Zweeds rabat laat zichzelf gemakkelijk potdekselen: door het bredere en het smallere gedeelte van de plank vallen ze als vanzelf als potdeksels over elkaar heen. De potdekselplanken in ons assortiment zijn rechte planken die ook gebruikt kunnen worden om op deze manier te monteren. Deze planken worden doorgaans veel op de potdekselmanier toegepast, bijvoorbeeld bij het maken van gevelbekleding. De soort die u nodig heeft voor uw project is afhankelijk van uw voorkeur en wensen.

Hoe lang gaan potdekselplanken mee?

De planken gaan in de regel tussen de 10 en de 15 jaar mee, al is dit onder andere afhankelijk van de plaats waar de planken gemonteerd zijn, hoeveel weer en wind ze te verduren hebben en hoe goed de planken onderhouden worden. Staan de planken op een plaats waar ze vol in de wind en de regen staan, dan zijn ze sneller aan vervanging toe dan als ze beschut staan. De levensduur van potdekselplanken kan dus variëren. Wilt u de levensduur verlengen, dan doet u er goed aan de potdekselplanken te behandelen met een beits of vernis.

De eigenschappen van Red Class dakbeschot

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voor u aan de slag kunt. Potdekselplanken monteren doet u als volgt:
  • Schutting bouwen? Potdekselplanken vastzetten doet u dan het beste op hardhouten palen.
  • Kiest u voor gevelbekleding, kies dan voor verduurzaamde regels om de planken op te bevestigen.
  • Potdekselplanken bevestigen doet u bij voorkeur met RVS schroeven.
  • Zaag een klein stukje van de kopse kanten af in verband met kopscheurtjes.
  • Monteer de planken volgens de potdekselmethode, waarbij u steeds zorgt voor ongeveer 4 centimeter overlap.
  • Werk eventueel de kopse kanten en schroefgaatjes bij met beits.

Zwarte potdekseplanken voor een schutting in stijl

Bent u op zoek naar een unieke look voor uw schutting? Neem dan eens een kijkje bij onze potdekselplanken Zwart. Deze planken zijn ondergedompeld in een zwart impregneermiddel, waardoor ze een bijzondere uitstraling krijgen. Het is belangrijk dat u de gedompelde planken nabehandelt met bijvoorbeeld een zwarte beits. Dat zorgt ervoor dat uw potdekselplanken Zwart goed beschermd blijven. Gaat u de potdekselplanken bevestigen, let er dan op dat ze 3 à 4 centimeter overlap hebben. Bij een kortere overlap kunnen er kieren ontstaan, omdat de plank onder invloed van water en wind kan gaan werken.

Online potdekselplanken bestellen

U kunt alle potdekselplanken die u nodig heeft in onze webshop bestellen. U bestelt de planken en ander tuinhout veilig en gemakkelijk online. Wanneer u de planken bestelt zorgen wij dat ze direct vanuit onze importeur naar u worden verstuurd. Dat zorgt ervoor dat we ze voor een scherpe en eerlijke prijs kunnen aanbieden. Heeft u behoefte aan advies, of heeft u vragen over onze producten? Neem dan vooral contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op het nummer 0226-744226. Mailt u liever? Ons e-mailadres is info@houthandelonline.nl.