Navigation

Steigerhout

 

Steigerplank of vlonderplank?

Vlonders aan het water worden ook wel steigers genoemd. Hierdoor kan er verwarring ontstaan tussen een vlonderplank en een steigerplank. Vlonderplanken worden gebruikt voor vlonders, loopbaden of aanlegsteigers en steigerplanken worden vaak gebruikt voor verschillende creatieve en interieurdoeleinden. Bezoek de pagina over hardhouten vlonderplanken of geïmpregneerde vlonderplanken als je op zoek bent naar een nieuw terras of aanlegsteiger. Kunnen we je verder informeren over steigerplanken? Lees dan verder!

Steigerhout in vele soorten en maten

Ben je op zoek naar een plank die een robuuste uitstraling heeft en voor veel verschillende doeleinden toepasbaar is? In dat geval zit je met steigerhouten planken altijd goed. Bij Houthandelonline vind je zowel gebruikte steigerdelen uit de bouw als nieuwe steigerplanken van meerdere houtsoorten. Deze zijn in diverse maten en zelfs in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Wat voor soort hout is steigerhout?

Steigerhouten planken worden uit naaldbomen gezaagd en werden vroeger vooral in de bouw gebruikt. Met name vanwege de lange vezels van het hout was dit een stevige en veilige optie voor het gebruik in de bouw. Tegenwoordig is het heel populair om de oude steigerhouten planken te (her)gebruiken om (buiten)meubels van te maken. De meubels krijgen door de natuurlijke vergrijzing een mooie robuuste uitstraling en kunnen indien gewenst met een kleur naar keuze of een transparante beits afgewerkt worden.

Steigerhout voor buiten

De vraag of steigerhout geschikt is voor buiten, is afhankelijk van de soort en de afwerking. Bij Houthandelonline hebben wij diverse soorten steigerhout, hieronder hebben wij een greep uit ons assortiment voor je uiteengezet.

Gebruikt steigerhout

Gebruikte Vuren steigerdelen hebben een natuurlijke vergrijsde uitstraling en zijn voorzien van een stalen kram. De stalen kram is geplaatst om te voorkomen dat de kopse kant van de plank inscheurt. Daarnaast geeft de stalen kram een extra stoere uitstraling aan de steigerplanken. De steigerhouten planken zijn multifunctioneel en worden vaak gebruikt om (buiten)meubels van te maken zoals (tuin)bankjes, stoelen, tafels, ombouw voor een buitenbar en loungesets.

Gekleurde steigerplanken

Gaat je voorkeur uit naar een landelijke look? Dan zijn gekleurde steigerplanken geschikt. De steigerplanken zijn voorzien van een wash finish, dit zorgt ervoor dat de planken eenvoudig bij het interieur passen en desondanks de houtnerf goed zichtbaar blijft. Deze gekleurde steigerplanken zijn zeer geschikt voor het bekleden van wanden zowel binnen- als buitenshuis en zijn beschikbaar in antraciet, grijs en wit.

Meest verkochte steigerplanken

Nieuwe Vurenhouten steigerplanken zijn razend populair voor verschillende doeleinden. Deze steigerplanken zijn van hoogwaardige kwaliteit, gemakkelijk te bewerken en eenvoudig te verwerken. De steigerdelen zijn beschikbaar in diverse kopmaten en zijn geschikt voor het maken van (tuin)meubels en diverse timmerwerken.

Hoe behandel je steigerhout voor buiten?

Naast onbehandelde steigerplanken hebben wij ook geïmpregneerde planken in ons assortiment. Geïmpregneerde steigerplanken zijn een duurzame keuze en zijn zeer geschikt voor gebruik buitenshuis. Doordat de planken onder hoge druk verduurzaamd zijn, zijn de steigerdelen beschermd tegen weersinvloeden en is er geen nabehandeling benodigd. Ook onbehandelde steigerplanken kunnen buitenshuis gebruikt worden mits deze behandeld worden met een transparante of gekleurde beits. Naast deze bescherming tegen weersinvloeden, zorgt dit ook voor een langere levensduur van de steigerhouten planken.

Warme uitstraling

Op zoek naar een warmere uitstraling? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor Douglas steiger planken. Door de warme en rustieke uitstraling, de roodgele gloed en de gemakkelijke bewerking is Douglas hout een veel gekozen houtsoort voor in de tuin. Douglashout kan onbehandeld buiten gebruikt worden, maar zal na verloop van tijd vergrijzen. Wil je langer genieten van de Douglas planken en haar warme uitstraling? Dan kunnen de planken behandeld worden met long life UV+.

Welke dikte steigerhout?

De steigerplanken in ons assortiment zijn in verschillende maten beschikbaar. De meest gangbare diktes zijn 30 en 32 millimeter. Ook zijn de steigerhoutdelen verkrijgbaar in lengtes variërend tussen 250 en 500 centimeter en kunnen deze eenvoudig besteld worden via onze webshop. Wil je nog meer informatie ontvangen over de eigenschappen of mogelijkheden van steigerhouten planken? Neem contact op met één van onze experts, wij helpen je graag verder. Neem hier contact met ons op

Dit is Peter Kok, eigenaar en oprichter van HouthadenlOnline. Bel voor persoonlijk advies met onze productspecialisten!

Bel voor persoonlijk advies

0226 744 226

ma t/m vr: 9.00-12.00 en 13.00-16.00 en za: 8.00-11.00 uur

of mail  [email protected]