Bouw zelf eenvoudig een blokhut op maat

U wilt een blokhut in uw tuin plaatsen. Niet verwonderlijk: met een dergelijk tuinhuisje maakt u uw tuin helemaal compleet! Een blokhut biedt u bovendien vele voordelen. Blokhutten bieden de ideale plek om uw gereedschap, tuinmeubelen en fietsen op te bergen. Het blijft buiten uw huis dus opgeruimd, waardoor u nog meer van uw tuin geniet. U kunt een compleet bouwpakket voor een blokhut kopen, maar u kunt er ook een zelf bouwen. Houthandelonline.nl biedt u het perfecte alternatief voor het kopen van een blokhut. Met ons geïmpregneerd tuinhout of hardhouten blokhutprofielen bouwt u zelf gemakkelijk een houten blokhut.

Verschillende functies van een blokhut 

Een blokhut kan gebruikt worden voor allerlei verschillende doeleinden, zoals een hobbykamer, sauna, recreatieruimte of tuinkantoor. Natuurlijk kan een blokhut worden ingericht als een mooie plek om samen met familie en vrienden gezellig te loungen. Wanneer u aan de slag gaat met uw plannen, zult u zien dat er veel verschillende soorten, maten en modellen zijn. Er is dus altijd wel een houten blokhut die past bij uw wensen. U kunt bijvoorbeeld een blokhut met overkapping kiezen. Ook een blokhut met aanbouw of een plat dak behoort tot de mogelijkheden wanneer u de keuze maakt. Als u deze laat aansluiten bij de stijl van uw woning, zorgt u ook nog eens voor een hogere woningwaarde.

Waar ga ik mijn blokhut voor gebruiken?

Een blokhut heeft tal van verschillende gebruiksdoeleinden. Om u wat inspiratie te geven, hebben wij diverse toepassingen voor u uiteengezet. U gebruikt de blokhut bijvoorbeeld als: 

  • opbergruimte voor uw tuinspullen;
  • zomerhuisje (eventueel voor gasten);
  • een wellnessruimte of als lounge- en relaxruimte;
  • een tuinkantoor.

Uiteraard zijn er nog meer functies te bedenken voor uw houten blokhut. Als u een blokhut met overkapping bouwt, is het mogelijk om langer te genieten van zomeravonden. Bovendien zorgt de blokhut met veranda of de blokhut met overkapping er ook voor dat uw woning automatisch meer waard wordt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een blokhut?

Voordat u materialen voor een blokhut gaat kopen, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Het begint met de vraag of u kiest voor een kant-en-klare blokhut of een blokhut op maat. Is uw tuin bijvoorbeeld groot genoeg voor het tuinhuisje dat u in gedachten heeft? Natuurlijk dient u in de eerste plaats rekening te houden met de afmetingen. Ook is het verstandig van tevoren te bedenken welke spullen u erin wilt plaatsen. Voor het opbergen van tuingereedschap en tuinmeubelen, is al gauw een bergruimte van 3 x 2 meter vereist. Wilt u een blokhut met aanbouw realiseren, dan heeft u voor een tafel waar vier personen aan kunnen zitten zo’n 4 x 3 meter nodig. Ook de vorm is van belang: deze kan vierkant, rechthoekig of vijfhoekig zijn. Tenslotte dient u de wanddikte en het soort dak te bepalen. U kunt blokhutten bouwen met een plat of een schuin dak, of een met een puntdak. 

Een blokhut kopen: de juiste materialen om gemakkelijk zelf te monteren

Wat is er nu leuker dan zelf een mooi tuinhuis te bouwen? Met onze blokhutprofielen zet u zelf een blokhut op maat in elkaar. De hardhouten en geïmpregneerde profielen zijn speciaal vervaardigd voor buitengebruik en kennen een zeer lange levensduur. Deze zijn voorzien van mes en groef, zodat de delen gestapeld of naast elkaar kunnen worden geplaatst. In combinatie met onze diverse losse ramen en deuren, creëert u zó een blokhut die niemand anders heeft! Houthandelonline.nl levert materialen aan zowel particulieren, als de zakelijke markt.

In onze webshop bestelt u eenvoudig de benodigde blokhutprofielen en bijpassende producten zoals bevestigingsmaterialen, verf en olie. Wilt u meer informatie? Ons team van specialisten helpt u graag! Bel ons op: 0226 – 744 226 of stuur ons een e-mail via: info@houthandelonline.nl

 

 

Veilig online betalen:
  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • Mister Cash
  • Overboeking
Over retourneren Over bestellen
Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur