Navigation

Bouw zelf een blokhut

 

Je wilt een blokhut in je tuin plaatsen. Niet verwonderlijk: met een dergelijk tuinhuisje maak je je tuin helemaal compleet! Een blokhut biedt je bovendien vele voordelen. Blokhutten bieden de ideale plek om je gereedschap, tuinmeubelen en fietsen op te bergen. Het blijft buiten je huis dus opgeruimd, waardoor je nog meer van je tuin geniet. Je kunt een compleet bouwpakket voor een blokhut kopen, maar je kunt er ook zelf een bouwen. Houthandelonline.nl biedt je het perfecte alternatief voor het kopen van een blokhut. Met ons geïmpregneerd tuinhout of hardhouten blokhutprofielen bouw je zelf gemakkelijk een houten blokhut.

 

Blokhut

Verschillende functies van een blokhut

Een blokhut kan gebruikt worden voor allerlei verschillende doeleinden, zoals een hobbykamer, sauna, recreatieruimte of tuinkantoor. Natuurlijk kan een blokhut worden ingericht als een mooie plek om samen met familie en vrienden gezellig te loungen. Wanneer je aan de slag gaat met je plannen, zul je zien dat er veel verschillende soorten, maten en modellen zijn. Er is dus altijd wel een houten blokhut die past bij je wensen. Je kunt bijvoorbeeld een blokhut met overkapping kiezen. Ook een blokhut met aanbouw of een plat dak behoort tot de mogelijkheden wanneer je de keuze maakt. Als je deze laat aansluiten bij de stijl van je woning, zorg je ook nog eens voor een hogere woningwaarde.

 

Waar ga ik mijn blokhut voor gebruiken?

Een blokhut heeft tal van verschillende gebruiksdoeleinden. Om je wat inspiratie te geven, hebben wij diverse toepassingen voor je uiteengezet. Je gebruikt de blokhut bijvoorbeeld als:

  • Opbergruimte voor je tuinspullen
  • Zomerhuisje (eventueel voor gasten)
  • Een wellnessruimte of als lounge- en relaxruimte
  • Een tuinkantoor

Uiteraard zijn er nog meer functies te bedenken voor je houten blokhut. Als je een blokhut met overkapping bouwt, is het mogelijk om langer te genieten van zomeravonden. Bovendien zorgt de blokhut met veranda of de blokhut met overkapping er ook voor dat je woning automatisch meer waard wordt.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een blokhut?

Voordat je materialen voor een blokhut gaat kopen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het begint met de vraag of je kiest voor een kant-en-klare blokhut of een blokhut op maat. Is je tuin bijvoorbeeld groot genoeg voor het tuinhuisje dat je in gedachten hebt? Natuurlijk dien je in de eerste plaats rekening te houden met de afmetingen. Ook is het verstandig van tevoren te bedenken welke spullen je erin wilt plaatsen. Voor het opbergen van tuingereedschap en tuinmeubelen, is al gauw een bergruimte van 3 x 2 meter vereist. Wil je een blokhut met aanbouw realiseren, dan heb je voor een tafel waar vier personen aan kunnen zitten zo’n 4 x 3 meter nodig. Ook de vorm is van belang: deze kan vierkant, rechthoekig of vijfhoekig zijn. Tenslotte dien je de wanddikte en het soort dak te bepalen. Je kunt blokhutten bouwen met een plat of een schuin dak, of een met een puntdak.

 

Een blokhut kopen: de juiste materialen om gemakkelijk zelf te monteren

Wat is er nu leuker dan zelf een mooi tuinhuis te bouwen? Met onze blokhutprofielen zet je zelf een blokhut op maat in elkaar. De hardhouten en geïmpregneerde profielen zijn speciaal vervaardigd voor buitengebruik en kennen een zeer lange levensduur. Deze zijn voorzien van mes en groef, zodat de delen gestapeld of naast elkaar kunnen worden geplaatst. In combinatie met onze diverse losse ramen en deuren, creëer je zo’n een blokhut die niemand anders heeft! Houthandelonline.nl levert materialen aan zowel particulieren, als de zakelijke markt. In onze webshop bestel je eenvoudig de benodigde blokhutprofielen en bijpassende producten zoals bevestigingsmaterialen, verf en olie.

 

Wil je meer informatie?

Ons team van specialisten helpt je graag! Bel ons op: 0226 – 744 226 of stuur ons een e-mail via: [email protected]