Home> Plaatmateriaal> MDF> MDF XXL Extra GrootMDF XXL Extra Groot

18 artikel(en)

Voordelen van een MDF plaat

Een MDF plaat kent vele toepassingen. Het is populair plaatmateriaal voor bijvoorbeeld meubels en een ideale plaat om een kast van te bouwen. Voor MDF platen bent u bij Houthandelonline aan het juiste adres. De vele voordelen van dit plaatmateriaal maken de plaat tot geschikt platen voor iedere klus. Enkele voordelen van een MDF plaat zijn:

  • geperste droge houtvezels
  • middelharde platen
  • gemakkelijk te bewerken, als zagen en frezen
  • Goedkoop hout
  • verkrijgbaar in verschillende afmetingen

Als groothandel voor particulier en zakelijk hebben wij een heel breed assortiment van hoge kwaliteit. Wij hanteren scherpe prijzen. Dit is mogelijk doordat uw bestelling direct vanaf de importeur naar u wordt verzonden. Indien u nog vragen heeft over MDF platen, neem dat gerust contact op met de klantenservice van Houthandelonline. Hier zit een specialistisch team klaar voor al uw vragen.

Wat zijn de eigenschappen van een MDF plaat?

In het assortiment van onze groothandel vindt u veel verschillende platen. Iedere plaat beschikt over eigen specifieke eigenschappen, zoals vochtwerend, brandvertragend, gefineerd, zwarte platen of speciale exterieurplaten. Een eigenschap is ook dat de platen makkelijk op maat te zagen zijn. De fijne vezelstructuur zorgt ervoor dat het materiaal niet splintert. Zoekt u plaatmateriaal wat u goed kunt lijmen? Dan adviseren wij om te kiezen voor een MDF plaat. Bovendien is zo’n plaat ongevoelig voor temperatuurverschillen. Wanneer u een MDF plaat wilt schilderen, houd dan rekening met de poreuze structuur. Verf dekt pas goed na twee lagen speciale grondverf.

Alternatief voor hout

MDF-platen bestaan uit samengeperste houtvezels. Dankzij de oneindige mogelijkheden van deze MDF plaat, is het een veel toegepast plaatmateriaal. Het werd en wordt veel toegepast in meubels. Maar inmiddels is het ook een veelgebruikt bouwmateriaal in keukens, lijsten, plinten en badkamermeubels. De kwaliteit van welke MDF plaat dan ook is in de loop van de tijd aanzienlijk in kwaliteit en sterkte toegenomen. Dit vanwege de hoge slijtvastheid, vochttolerantie en buigzaamheid.

Gerecyclede plaat

In feite is een MDF plaat het eindproduct van resthout, als houtsnippers en zaagsel. De houtvezels in de MDF platen zijn gedeeltelijk afkomstig van afvalhout. Dit hout wordt hergebruikt tot een nieuw plaatmateriaal. De houtvezels worden met elkaar verlijmd met een kunsthars en wanneer ze droog zijn geperst. Door de hoge dichtheid zijn de zaagkanten en freeskanten eenvoudig glad af te werken.

Sommige fabrikanten voegen nog andere recyclebare materialen als oud papier toe aan een plaat. Op deze manier worden veel materialen hergebruikt, zonder dat er nieuwe grondstoffen aan te pas komen. Het plaatmateriaal kan interieur of exterieur worden verlijmd. Zoals u waarschijnlijk wel weet staat MDF voor medium, density fibreboard, wat betekent dat de platen middelhard zijn.

Vochtwerend

Standaard MDF is bijvoorbeeld niet vochtbestendig. Er zijn meer platen die niet of niet zo goed tegen vocht kunnen. Indien u op zoek bent naar een vochtwerende plaat voor bijvoorbeeld de badkamer of een kelderruimte, hebben wij speciale MDF Medite exterieur in allerlei afmetingen. Voor iedere toepassing hebben wij wel een speciale plaat. Welke MDF plaat zoekt u? Via de webshop kunt u eenvoudig zoeken. Tik uw gewenste product in de zoekbalk in en vindt waar u naar op zoek bent.