Tuinschermen als stijlvolle afscherming van uw tuin

Tuinschermen bieden een mooie en relatief eenvoudige manier om uw tuin af te schermen. Ook zijn houten schermen een prima alternatief voor traditionele schuttingen. U kunt uw tuinafscheiding minder bewerkelijk en dus eenvoudiger maken van kant-en-klare Douglas tuinschermen of hardhouten tuinschermen. Houthandelonline.nl biedt u ruime keuze uit de mooiste soorten houten schermen. Deze kunt u eenvoudig en voordelig bij ons bestellen. Wij bezorgen ze door heel Nederland.

Een afscheiding in uw tuin maken: een goed begin is het halve werk!

Houten tuinschermen hebben verschillende voordelige eigenschappen. Zo zorgen ze ervoor dat uw huisdieren niet weglopen, dat uw terrein wordt beveiligd en dat u in uw tuin van privacy kunt genieten. Wilt u uw tuin voorzien van een afscheiding? Houd dan rekening met verschillende aspecten. Wanneer u zorgt voor een goede voorbereiding, bent u ervan verzekerd dat uw tuinschermen lang meegaan. Een goed begin is immers het halve werk! Verdiep u als eerste in de regelgeving van de gemeente waar u woont. Een schutting aan de achterkant van het huis mag meestal niet hoger zijn dan 2 meter. Ook is het raadzaam om met uw buren te overleggen. Eventueel kunt u ook samen met hen het benodigde materiaal kopen.

Hoe plaats ik een tuinscherm?

Om een schutting extra te beschermen, kunt u deze oliën, beitsen of schilderen. Met een goede laag verf geeft u de tuinschermen bovendien een extra mooie uitstraling. Onze kundige medewerkers geven u graag meer informatie.

De voordelen van tuinschermen:

 • Minder schroef- en boorwerk dan bij schuttingen;
 • Wij verkopen schermen in allerlei houtsoorten: geïmpregneerd grenen, hardhout en Douglas;
 • Tuinschermen zijn eenvoudig per schuttingdeel te demonteren of te vervangen;
 • Met name hardhouten tuinschermen geven uw tuin een luxe uitstraling;
 • Veel keuze uit kleuren: grijs, groen geïmpregneerd, bruin, zwart, wit;
 • De palen zijn fraai in het zicht en zitten niet verstopt achter de planken.

Wat kost een tuinscherm?

Ook de prijs zal een belangrijk criterium voor u zijn bij het maken van uw keuze. De kosten voor de plaatsing van tuinschermen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de materiaalkeuze en de afmetingen ervan. Het hout uit ons assortiment kunnen wij u bovendien voordelig aanbieden, omdat er bij ons geen sprake is van tussenhandel. Hierdoor profiteert u bij Houthandelonline.nl van aantrekkelijk geprijsde houtsoorten, die wij ook tegen gunstige tarieven bij u afleveren.

Tip bij het kiezen van de houtsoort voor de schutting

Welke houtsoort u het beste kunt kiezen? De laatste tijd worden Douglas tuinschermen steeds populairder, onder meer vanwege de warme uitstraling en de lange levensduur. Ook geïmpregneerde tuinschermen worden veel geplaatst. Wanneer u voor hardhout kiest, dan zijn duurzame schermen gegarandeerd. Een tuinscherm van hardhout gaat, ook wanneer het in contact komt met natte grond, maar liefst 25 jaar mee.

Natuurlijk alternatief: plaats een natuurlijke afscheiding

Het behoort ook tot de mogelijkheden om in plaats van een tuinscherm of schutting een natuurlijke afscheiding te plaatsen. Natuurlijke schermen zijn er in diverse soorten zoals wilgenteenmatten, rietmatten en dopheidematten. Deze zijn er in verschillende maten en zorgen voor een mooie natuurlijke uitstraling van uw tuin of terras. Wij hebben diverse mooie soorten in ons assortiment. Gaat u aan de slag met het plaatsen van een afscheiding in uw tuin? Wij leveren de mooiste schermen tegen lage prijzen. Bovendien bezorgen wij door heel Nederland. Ook vindt u in onze webshop alle benodigde bevestigingsmaterialen, verf en olie. Voor advies bij het plaatsen van een tuinscherm staat ons team u graag te woord. Bel ons op: 0226 – 744 226 of stuur ons een e-mail: info@houthandelonline.nl

Veilig online betalen:
 • iDeal
 • MasterCard
 • Visa
 • Mister Cash
 • Overboeking
Over retourneren Over bestellen
Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur