Vurenhout


Bel voor advies

ma t/m vr: 9.00 - 12.00 en 14:00 - 16:00 uur

Ons assortiment vurenhout

Vurenhout komt van de fijnspar Picea Abies. De toepasbaarheid van vurenhout is heel erg breed. Juist omdat vurenhout oneindig veel gebruiksmogelijkheden kent, is vurenhout toch wel de meest bekende en gebruikte soort naaldhout. Daarmee is het tevens ook de meest gebruikte houtsoort in Nederland. Een positieve eigenschap van vurenhout is dat deze gemakkelijk te bewerken en te verwerken is. Vuren wordt gebruikt voor heel veel renovatie klussen in en om het huis. Daarnaast is vurenhout ook nog relatief goedkoop. Bent u op zoek naar vurenhout van hoge kwaliteit? Houthandelonline is de groothandel met een uitgebreid assortiment vurenhout. Bij ons vindt u geschaafd vurenhout en geïmpregneerd vurenhout in allerlei maten en zeer scherp geprijsd. Wat vindt u zoal in ons assortiment?
  • vloerdelen van vuren hout
  • geschaafde balken in allerlei afmetingen
  • geïmpregneerde geschaafde balken van vuren
  • ventilatielatten van vurenhout
  • geïmpregneerde en geschaafde vurenhouten planken
  • geschaafde rachels
  • ongedroogd geschaafd vuren voor constructief betontimmerwerk
U bestelt vurenhout voordelig en eenvoudig in onze webshop. Als uw betaling is binnengekomen maken wij uw bestelling snel in orde en zorgen wij ervoor dat de bestelling snel en correct bij u wordt bezorgd. Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op, bekijk hier onze contactmogelijkheden.

Afkomst en uitstraling van het vurenhout

Waar komt ons vurenhout vandaan? Houthandelonline importeert het vurenhout uit landen uit Scandinavië en Oost-Europa. Vanwege de relatief koude weersomstandigheden daar, groeit de fijnspar daar veel langzamer. Een langzame groei zorgt voor fijnere jaarringen, waardoor het hout heel dicht van structuur wordt. De kleur van vuren varieert van witachtig tot licht- en crèmekleurig. Hout van langzaam gegroeide fijnsparren hebben fijne nerven, terwijl de snelgroeiende bomen grof getekend zijn.

Gebruikstips voor vuren

Vurenhout is zacht en daardoor ook gemakkelijk te bewerken. De houtsoort wordt heel veel gebruikt in de bouw. Denk hierbij aan rachels voor het plafond, latten voor het dak of een tussenwand constructie. Wilt u een vloer van vuren delen? Ook dat is een mogelijkheid. Wij hebben mes en groef vloerdelen van vurenhout in ons assortiment. Voor allerlei maten vloerdelen van vurenhout bent u ook bij Houthandel online aan het juiste adres. In tegenstelling tot Douglas hout of hardhout is vurenhout niet duurzaam, maar wel stabiel en zacht. Wilt u vurenhout buiten gebruiken, zoals voor tuinklussen? Kies dan voor geïmpregneerd vurenhout. Als u vurenhouten planken of balken onbehandeld laat, is er kans op aantasting. Het hout kan gaan vervuren, rotten of door insecten worden aangetast. Gelukkig is vuren een ideale houtsoort om te impregneren, te beitsen of te verven zodat u het vurenhout gewoon kunt toepassen de tuin. Geschaafd en geïmpregneerd vuren uit ons assortiment is allemaal al voorbewerkt in allerlei standaard maten. Uw bestelling wordt geleverd per stuk of in een pakket van twaalf stuks. Wanneer u vurenhout wilt bewerken, kunt u het hout met de hand of machinaal zagen. Soms kan het vurenhout nog scheuren. Bij het monteren van vurenhout met spijkers of schroeven, kan het hout gemakkelijk splijten. Door gebruik te maken van schroeven met een langere schroefdraad of een kleinere diameter, vermindert u de kans op splijten. Ook kunt u vuren prima verlijmen.

Nieuw vurenhout als steigerhout

Wist u dat steigerhout ook afkomstig is van de naaldboom fijnspar? Nieuw steigerhout is eigenlijk ruw en onbewerkt vurenhout. Oude gebruikte steigerhouten planken zien er vaak verweerd uit. De grijze uitstraling komt onder ander door cementresten wat in het hout is getrokken. Dit geeft een stoere uitstraling aan het hout, waardoor deze houtlook zo geliefd en populair is. Houthandelonline is ook uw leverancier voor vuren steigerhout. In onze webshop vindt u nieuw steigerhout van vuren met een witte, grijze of antraciet afwerking, geïmpregneerde steigerhoutendelen, onbehandelde steigerplanken en Douglas steigerhout. Daarnaast hebben wij ook speciale schroeven om het hout te kunnen monteren. Deze producten van vurenhout zijn geschikt voor allerlei leuke klusprojecten voor binnen en buiten, zoals tuinbanken en tuinmeubels, tafels, dierenverblijven, wandbekleding, bedden en kasten.

Materiaal afhalen

Wilt u uw vurenhout bestelling liever afhalen? U kunt telefonisch contact met ons opnemen, maar ook via ons e-mailadres info@houthandelonline.nl voor het bespreken van de mogelijkheden.