Vurenhout


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 11.00 uur

Ons assortiment vurenhout

Vurenhout kent oneindig veel toepassingsmogelijkheden. Hierdoor is vurenhout toch wel de meest bekende en gebruikte naaldhoutsoort. Vurenhout wordt vaak gebruikt bij renovatieklussen in huis. Vuren balken, planken, latten en regels worden bijvoorbeeld gebruikt bij houtskeletbouw of als basis van een dakconstructie of (zolder)vloer. Ze zijn licht van gewicht, gemakkelijk te bewerken en voordelig. Daardoor is deze houtsoort aantrekkelijk om te gebruiken voor uw klussen in huis.

Wilt u vurenhout gebruiken in uw constructie? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Houthandelonline is de houtgroothandel met hoogwaardig vurenhout tegen een lage prijs. Zowel particuliere als zakelijke afnemers kunnen via onze webshop vurenhout bestellen.

Welk vurenhout vindt u in ons assortiment?

  • vloerdelen;
  • vuren balken;
  • ventilatielatten;
  • panlatten;
  • tengels (als regelwerk onder panlatten);
  • planken;
  • rachels;
  • vurenhouten mastiekklossen;
  • vuren betonbadding;
  • vuren palen.

Vuren buiten toepassen

In tegenstelling tot Douglashout of hardhout is vurenhout niet duurzaam. Alhoewel vuren balken, panlatten en betonbadding hoofdzakelijk worden toegepast in bouwconstructies, kunt u vurenhout ook gebruiken voor tuinklussen. Wij adviseren dan wel om te kiezen voor geïmpregneerd vurenhout. U kunt het eventueel extra behandelen, zodat het hout nog beter beschermd is. Als u bijvoorbeeld vuren planken van de schutting onbehandeld laat, is er kans op aantasting. Het hout kan gaan vervuren, rotten of door insecten worden aangetast. Gelukkig is vuren een ideale houtsoort om te impregneren, te beitsen of te verven, zodat u het vurenhout gewoon kunt toepassen in de tuin.

Bewerking van vuren balken, regels en latten

Geschaafd en geimpregneerd vuren uit ons assortiment is allemaal al voorbewerkt in allerlei standaard maten. Doordat vurenhout zacht is, is het ook gemakkelijk te bewerken. Wanneer u vurenhout gaat bewerken, kunt u het hout met de hand of machinaal zagen. Soms kan het vurenhout nog scheuren. Bij het monteren van vurenhout met spijkers of schroeven, kan het hout gemakkelijk splijten. Door gebruik te maken van schroeven met een langere schroefdraad of een kleinere diameter, vermindert u de kans op splijten. Ook kunt u vuren prima verlijmen.

Vurenhout kenmerken

Waar komt ons vurenhout vandaan? Houthandelonline importeert het vurenhout voornamelijk uit Noord-Europa. Vanwege de relatief koude weersomstandigheden daar, groeit de fijnspar daar veel langzamer. Een langzame groei zorgt voor fijnere jaarringen, waardoor het hout heel dicht van structuur wordt. De kleur van vuren variëert van witachtig tot licht- en crèmekleurig. Hout van langzaam groeiende sparren heeft fijne nerven, terwijl de snelgroeiende bomen grof getekend zijn.

Doordat vurenhout een natuurproduct is, kan het hout interne spanningen hebben waardoor het beweegt. Door het kunstmatig droogproces kunnen er (kop)scheurtjes ontstaan. Ook heeft vurenhout kwasten dankzij de zijtakken aan de stam, harszakjes (natuurlijk beschermingsmiddel) en kan vuren(hout) krimpen. Bij een binnentoepassing kunnen de delen nog verder terug krimpen. Wij adviseren om altijd 10% meer lengte te bestellen zodat in geval van kopscheuren u nog steeds met het materiaal kunt werken.

Meer informatie nodig?

Voor zowel onbehandeld als geïmpregneerd vurenhout bent u bij ons aan het juiste adres. Alle vuren balken, panlatten, regels en planken zijn geschaafd. U bestelt vuren voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heeft u nog vragen over de producten of over de toepassing? Neemt u dan contact met ons via 0226-744226. Wij staan iedere werkdag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.