Multiplex Deurplaten


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur

Multiplex deurplaten voor buiten

Bent u op zoek naar deurplaten van multiplex? Houthandelonline levert multiplex deurplaten van een hoge kwaliteit. Het meeste gebruikte materiaal voor deurplaten en buitentoepassingen is toch wel okoume hout. Wij hebben multiplex exterieur voor allerlei buitentoepassingen als boeidelen, gevelbekleding of een dakkapel. Maar ons assortiment bestaat ook uit multiplex wat geschikt is voor deuren voor bijvoorbeeld uw schuur, tuinhuis, garage of bestemd als poortdeur. Al onze deurplaten en overig exterieur multiplex zijn watervast verlijmd. Voor extra bescherming is het noodzakelijk om de kopse kanten nog te behandelen met een randsealer. Houthandelonline biedt u heel veel mogelijkheden op het gebied van deurplaten. In onze webshop vindt u heel overzichtelijk het type deurplaat en de verschillende afmetingen per soort deurplaat. Heeft u niet gevonden wat u zocht? Stuur dan uw gespecificeerde aanvraag per mail met het gewenste materiaal en uw afleveradres. Dan gaan wij zo spoedig mogelijk voor u aan de slag.

Ons assortiment deurplaten

Wij hebben een uitgebreid assortiment in multiplex deurplaten, in allerlei afmetingen en diktes. De deurplaten zijn eenvoudig op maat te zagen en de oppervlakte van de plaat is tot 4 mm infreesbaar. Elke deurplaat heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken. Ons assortiment bestaat uit onderstaande soorten:
  • Okoume Alustabiel
  • Okoume Paint Alustabiel
  • Okoume Alustabiel met XPS-vulling
  • Deurplaten WBP Komo
  • Deurplaten WBP Komo Wit
Wilt u meer weten over de eigenschappen van elk type deurplaat? In de volgende alinea’s leest u meer. Uiteraard kunt u ons ook altijd uw vragen per mail sturen naar info@houthandelonline.nl of bel naar 0226-744226. Er staat elke werkdag een team van specialisten klaar om u te informeren en te adviseren.

Okoume multiplex deurplaten

De deurplaten in het assortiment van Houthandelonline zijn vervaardigd uit okoumé hout. Okoumé komt uit tropisch West-Afrika. Het hout heeft een rozebruine kleur. De gelijkmatige structuur zorgt ervoor dat het hout erg geschikt is voor multiplex platen. Platen van okoumé hout kunnen zowel voor binnen- als voor buitentoepassingen worden gebruikt, want de platen zijn waterbestendig gemaakt.

Deurplaten met aluminium lagen

De Okoume Alustabiel is een multiplex deurplaat met tweezijdig geïntegreerde aluminium lagen. Deze deurplaten zijn eenvoudig op de juiste maat te zagen, tot 4 mm infreesbaar en ook watervast verlijmd. In onze webshop vindt u deurplaten met aluminium lagen in diktes van 40 mm en 54 mm. En de afmetingen van de deuren zijn verkrijgbaar vanaf 215 cm hoog tot 125 cm breed. Daarnaast hebben we nog deuren met tweezijdig geïntegreerde aluminium lagen met een XPS vulling. XPS staat voor geëXtrudeerd PolyStyreen. De oppervlakte van deze deurplaten zijn tot 25 mm infreesbaar. Bent u op zoek naar deurplaten met een beschermende verflaag? Ook deze multiplex deuren, de zogenaamde Okoume Paint Alustabiel deurplaten, zijn te bestellen via Houthandelonline. De Okoume Alustabiel deuren worden vooral toegepast als voordeur, poortdeur, garagedeuren en nog een tal van andere toepassingen, waarbij het van belang is dat de deur niet kromtrekt. De maximale tolerantie betreft kromtrekken is 2 mm. Op al onze multiplex deurplaten zit een garantie van 10 jaar.

Deurplaten met KOMO-keurmerk

Het KOMO-keurmerk is het bekendste keurmerk in de bouw. De exterieur okoume multiplex platen bezitten dit keurmerk. Deze deurplaten hebben een B/ BB kwaliteit en zijn watervast verlijmd. Naast een geschuurde basisvariant, kunt u ook kiezen voor een geschuurde exterieur plaat, die tweemaal is behandeld met een witte grondverf. Okoume multiplex exterieur is leverbaar in een dikte van 40 mm en verkrijgbaar in de afmetingen vanaf 215 cm tot en met 310 cm lang. De breedtematen van dit type plaat loopt uiteen van 95 cm tot en met 153 cm. U kunt de platen toepassen als boeideel, kozijnpaneel, gevelplaat of andere buitenafwerking. Na het sealen en gronden van de randen is de plaat afschilderbaar. De basisplaat kunt u eventueel zelf nog in de grondverf zetten.

Water Boiled Proof

Wanneer multiplex deurplaten het kenmerk WBP hebben, betekent dat de multiplex plaat geschikt is voor buiten. Een deurplaat met de aanduiding WBP is verlijmd met een lijm en bestand tegen een kookproef van 72 uur. Als de deurplaat deze kookproef doorstaat, zonder dat de verschillende lagen van het multiplex losraken, dan is de deurplaat waterbestendig. Dit worden ook wel watervast verlijmde multiplex platen genoemd. Mocht de lijmlaag tijdens de test wel losraken, dan wordt dit ook wel ontlijmen of delaminatie genoemd.