Navigation

Timmerpanelen om zelf meubels van te maken

 

Timmerpanelen zijn ideaal om zelf prachtige meubelstukken van te maken: boekenkasten, bureaus, wandplanken, stoelen en bijzettafels. Deze panelen zijn net als meubelpanelen een prima basis. Ook zijn ze uitermate geschikt bij het inrichten van uw woning, zo kunt u er bijvoorbeeld een vensterbank mee maken. In onze webshop vindt u een grote hoeveelheid massieve timmerpanelen en meubelpanelen in diverse structuren en met verschillende kleurstellingen waarmee u eenvoudig en plezierig aan de slag kunt. 

 

Wat zijn timmerpanelen? 

Timmerpanelen zijn meubelpanelen van massief hout. Ze bestaan uit smalle latten die door verlijming in de fabriek tot panelen worden gevormd. Hierdoor is de kans op kromtrekken minimaal. Timmerpanelen zijn bij Houthandelonline.nl onder andere verkrijgbaar in vuren-, grenen-, beuken-, eiken- en duurzaam acaciahout. De afwerkingsmogelijkheden van massieve timmerpanelen zijn eindeloos. U kunt dit type meubelpaneel bijvoorbeeld afwerken met verf, beits, olie en white/grey wash. 

 

Wat zijn meubelpanelen? 

U kunt ook zelf meubels maken met meubelpanelen. Bij dit soort panelen bestaat de kernlaag uit geperst spaanplaat. Spaanplaat wordt gemaakt van zaagsel en bestaat uit kleine stukjes hout en bindmiddel, waaronder kunsthars. De spaanders die worden gebruikt, zijn niet alleen afkomstig van bomen. Soms worden ook vezels gebruikt van houtachtige planten zoals rietsuikerstro en vlas. Uiteindelijk wordt het geperste spaanplaat voorzien van een kunststof coating. Hetzelfde geldt voor de zijkanten van meubelpanelen. 

  • Maak met onze timmerpanelen objecten in iedere gewenste stijl
  • Keuze uit een groot en divers assortiment timmerpanelen
  • De panelen zijn in allerlei afmetingen verkrijgbaar
  • Timmerpanelen zijn eenvoudig op maat te zagen en te monteren
  • De timmerpanelen van Houthandelonline.nl zijn aantrekkelijk geprijsd
  • Voor een relatief laag bedrag kunt u zelf unieke meubels maken

 

Wat kun je maken van timmerpanelen?

Gaat u zelf meubels maken en wilt u deze een warme en natuurlijke uitstraling geven? Dan kunt u het beste kiezen voor massieve timmerpanelen. Aangezien deze zijn gemaakt van echt hout, zijn eventuele beschadigingen bijna niet te zien. Bovendien is een timmerpaneel goed te bewerken. Ook is deze vorm van massief hout uitstekend geschikt om tafels, kasten en bureaus te maken. De dikkere soorten timmerpanelen lenen zich goed voor vensterbanken, werk- en keukenbladen. Deze timmerpanelen kunt u bovendien met olie behandelen of aflakken om het materiaal te beschermen. Dit geeft het hout een extra mooie uitstraling. 

 

Gaat u zelf aan de slag met timmerpanelen?

In onze webshop heeft u volop keuze en ook de bevestigingsmaterialen, verf en olie kunt u hier eenvoudig bestellen. Wilt u meer weten over deze producten? Onze medewerkers helpen u graag! Bel ons op: 0226 – 744 226 of stuur ons een e-mail: [email protected]