Navigation

Houten vloerbalken voor uw (verdiepings-)vloer

Vroeger werden huizen, zowel op de begane grond als verdiepingsvloeren, voorzien van een constructie van houten balken. Bent u op zoek naar vloerbalken voor het bouwen van een balkenlaag van hout? Of voor een andere constructie? Houthandelonline biedt u diverse balken die geschikt zijn voor meerdere soorten constructies. Op het gebied van vloerbalken bieden wij u het volgende:

 

Welke toepassingen zijn er voor vloerbalken?

Vloerbalken heeft u absoluut nodig bij het maken van een houten balklaag of bij het repareren van de balklaag. De koppen van de vloerbalken voor de begane vloerconstructie zijn vaak verduurzaamd en zo beschermd tegen indringend en optrekkend vocht. Andere constructies waarbij de balken worden gebruikt, zijn verdiepingsvloeren en balklagen voor dakconstructies in plat en hellend dak. Eigenlijk kunnen de balken voor allerlei soorten toepassingen worden gebruikt. Te denken valt aan wanden, carports en kapschuren. Vurenhout is het juiste hout voor het verduurzamen van de balken. Als u balkenhout zoekt voor buiten, hebben wij o.a. balken van Douglas hout in ons assortiment.

 

Geïmpregneerde en geschaafde balken

Ook verduurzaamde vloerbalken behoren tot ons assortiment. Geïmpregneerde vloerbalken van Vurenhout zijn uit voorraad leverbaar in de lengtematen 360 cm en 480 cm. Daarnaast kunnen we ook andere lengtematen verduurzamen. De kopmaat van deze balken is 63x160mm. Ook andere kopmaten kunnen wij leveren. Het balkhout is aan vier zijden geschaafd en heeft ronde hoekjes. Geschaafd hout betekent dat het machinaal glad gemaakt is met een schaaf. Het hout is zo beter te verwerken en het splintert niet. Vroeger gebruikte men veel ruw hout, maar tegenwoordig worden er geschaafde balken gemonteerd, omdat deze maatvast zijn.

 

Verotte balkenlaag

Soms komt bij een bouwkundige inspectie aan het licht dat de vloerbalken van een huis verrot zijn. De balkenlaag kan worden aangetast door slechte ventilatie of lekkage in de kruipruimte. Er kunnen zwammen groeien en de kopse kanten van de vloerbalken kunnen gaan rotten. Wanneer dat het geval is, is het noodzakelijk om deze zo spoedig mogelijk te vervangen.

 

Online vloerbalken bestellen bij dé groothandel

Houthandelonline is de groothandel voor particulieren en zakelijke gebruikers. U bestelt bij ons eenvoudig en voordelig vloerbalken, tuinhout, plaatmateriaal of andere bouwmaterialen. Wij kunnen zo voordelig leveren omdat uw bestelling rechtstreeks vanaf de leverancier vandaan komt. Wij bezorgen hout- en bouwmaterialen in heel Nederland als het adres met een grote vrachtauto te bereiken is. Voor leveringen in België geldt een meerprijs en leveringen op de Waddeneilanden doen we in overleg met u.

Wilt u meer weten over vloerbalken?

Twijfelt u over een bepaalde toepassing? Neemt u dan contact op met onze specialisten via 0226-744226 of via de email: [email protected]