Hardhout


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur

Waar komt hardhout vandaan?

Hardhout is afkomstig van loofbomen en komt met name uit het tropisch regenwoud. Loofbomen groeien erg langzaam en kunnen heel erg oud worden. De mate van de hardheid van hardhout wordt bepaald door de dichtheid van de nerfstructuur. Kiest u voor hardhout? Dan kiest u automatisch voor een jarenlange prachtige uitstraling en aankleding in uw tuin! Hardhout is een geliefde houtsoort. Het is de roodbruine kleur wat het hardhout zo'n warme en tevens populaire uitstraling geeft. Bij Houthandelonline vindt u genoeg hardhout om uw tuin een prachtige uitstraling te geven. Neemt u eens een kijkje in onze webshop en ontdek ons uitgebreide assortiment aan hardhout.

Wat voor soorten hardhout zijn er?

Hardhout is een verzamelnaam voor alle harde en duurzame houtsoorten. Een positieve eigenschap van hardhout is dat het hout jarenlang meegaat. Zeker wanneer u hardhout nog van een beschermlaag voorziet. Er zijn heel veel soorten hardhout. Enkele bekende soorten hardhout zijn:
  • Acaciahout
  • Bangkirai hout
  • Azobé
  • Meranti: een verzamelnaam voor loofbomen uit Zuidoost-Azië.
  • Robinia
  • Cederhout
  • Teakhout

Hoe duurzaam is hardhout?

Heeft u hardhouten palen met de hoogste duurzaamheidsklasse? Dan gaat het onderste gedeelte wat in contact komt met de natte aarde wel 25 jaar mee! En dat is toch wel prettig in zo'n land als Nederland, waar de grond langdurig nat kan zijn. Als u geen zin heeft om na een paar jaar de schuttingpalen alweer te vervangen, kies dan voor palen van hardhout! Een harde houtsoort met een duurzaamheidsklasse van de tweede of derde graad, heeft voor bovengronds gebruik ook een lange levensduur van wel 25 jaar.

Een beschoeiing maakt u van hardhout!

Woont u aan het water en wilt u de tuin afschermen met een beschoeiing of een damwand? Kies dan voor hardhout! Een beschoeiing voorkomt dat uw tuin langzaam afbrokkelt, maar ook creëert u met een beschoeiing mogelijkheden voor een terras aan het water of een aanlegsteiger voor een bootje. Zo heeft u toch een prachtige afwerking van uw tuin? Een beschoeiing is een constructie van hardhouten palen en beschoeiingsschotten. Een damwand daarentegen bestaat uit profielplanken en is een geschikte constructie voor zwaardere en grotere toepassingen. Het terras maakt u natuurlijk van vlonderplanken van hardhout. De beschoeiing aan het water en uw tuin zorgen ervoor dat er een groot hoogteverschil ontstaat. Een trapje naar het lager gelegen terras zorgt voor een goede verbinding.

Bestel hardhout online

Onze collectie hardhout bestaat uit onder ander hardhouten palen, planken, verschillende varianten vlonderplanken van hardhout en beschoeiingsschotten. Daarbij kunt u kiezen uit bezaagde palen, planken of balken of geschaafde materialen. Bestel uw hardhout eenvoudig online bij Houthandelonline. In onze webshop ziet u heel overzichtelijk alle producten op het gebied van hardhout. Wij leveren uw bestelling snel bij u thuis tegen scherpe prijzen. Ons hardhout wordt met zorg geïmporteerd, waarbij we rekening houden met de juiste prijs-kwaliteitsverhouding. Zo kunnen wij u altijd voorzien van duurzaam en aantrekkelijk geprijsd hardhout.