Redcedar


Bel voor advies

ma t/m vr: 9.00 - 12.00 en 14:00 - 16:00 uur

Eigenschappen van red cedar

Red cedar is onder andere duurzaam en laat zich gemakkelijk bewerken. Daarom is red cedar een populair houtsoort. Dankzij de aantrekkelijke eigenschappen van red cedar is deze houtsoort voor zeer veel doeleinden geschikt. Wel is red cedar een wat zachter houtsoort dan bijvoorbeeld hardhout of douglas hout, maar daarom niet minder ideaal voor al uw buiten- en binnentimmerwerk. De volgende eigenschappen maken red cedar heel breed toepasbaar:
  • duurzaam houtsoort
  • licht en stabiel
  • bestand tegen houtrot, schimmels en insecten
  • red cedar is gemakkelijk te bewerken, vanwege de structuur
  • is er in vele kleurvariaties
  • onbehandeld gaat het hout ook zeer lang mee
  • goede isolatiewaarde door dichte structuur
Bent u op zoek naar red cedar? Houthandel online heeft een heel ruim assortiment. Genoeg voor al uw klusprojecten. Ook als u meer wilt weten over red cedar, staan wij voor u klaar. U kunt contact met ons opnemen via info@houthandelonline.nl of 0226-744226. Met onze uitgebreide expertise beantwoorden wij graag al uw vragen.

Kleurvariaties in red cedar

Welke soorten red cedar zijn er? Western red cedar groeit in de westkust van Noord Amerika en Canada, en is populair vanwege de fraaie kleurnuances en zijn lage gewicht. Dit soort is beschikbaar in lichtroze, maar ook in lichtbruin, bruinroze en donkerbruin. Het bijzondere is dat deze kleuren kunnen voorkomen in n en dezelfde stam. Na verloop van tijd vervaagt het kleurverschil en krijgt red cedar een grijze uitstraling.

Toepassing voor binnen en buiten

Waar wilt u cederhout voor gaan gebruiken? Red cedar is geschikt voor binnen- en buitenshuis. Zo kunt u Western red cedar toepassen als gevelbekleding, afwerking van dakranden en voor allerlei tuinprojecten, maar ook voor vensterbanken en kozijnen. Bent u op zoek naar een duurzame houtsoort voor het realiseren van projecten in de tuin? Met red cedar heeft u zeker weten jarenlang plezier van een pergola, veranda, schutting of een poort. Ons assortiment bestaat uit boeidelen, geschaafde planken, rabat, zweeds rabat (potdekselplanken), channel siding, rhombus onderdelen voor horizontale en verticale toepassing en hout voor de bouw van saunas. Wij hebben onbehandeld red cedar, maar ook hout wat alvast voorgegrond is. Kortom: genoeg voorraad voor al uw binnen- en buitenklussen! Als u meer informatie wilt over welk artikel u het beste voor welke klus kunt gebruiken, helpen wij u graag. Of u nu particulier bent of een zakelijke klant, Houthandeline levert aan beide klantgroepen.

Natuurlijke bescherming

De olie die van nature aanwezig is in red cedar, beschermt de houtsoort tegen schimmels, houtrot en insecten. Dankzij deze natuurlijke olie is cederhout ook de enige houtsoort die zonder impregneer gexporteerd mag worden. Wist u ook dat red cedar een geurend houtsoort is? Red cedar verspreidt een kaneelachtige geur. Deze geur voorkomt dat bijvoorbeeld motten zich rond het hout gaan settelen. De natuurlijke bescherming van red cedar zorgt ervoor dat red cedar een populair houtsoort is voor bijvoorbeeld gevelbekleding.

Een duurzame gevel

Red cedar hout is dus zeer geschikt om te gebruiken als gevelbekleding. Omdat het een duurzaam en vormvaste houtsoort is, bent u jarenlang verzekerd van een prachtige gevel. De houtsoort is goed bestand tegen allerlei weersinvloeden. Is het heel warm of vriest het juist heel hard? De verticale of horizontale planken drogen wellicht wat uit, maar zullen niet barsten of kromtrekken. Laat u het onbehandeld? Ook onbehandeld heeft red cedar een lange levensduur. Echter krijgt het hout dan wel een zilvergrijze uitstraling. Vanwege de aanwezige olie in en de geur, heeft u geen last van insecten die zich in en achter het hout gaan verstoppen. Wilt u cederhout behandelen? Dat kan ook. Het hout krimpt nauwelijks en zet ook niet uit, waardoor lak en verf in goede staat blijven. Bij Houthandelonline vindt u het juiste hout wat u nodig heeft voor een realiseren van een prachtige en duurzame gevel.

Bestel red cedar online

Voor het grootste aanbod red cedar hout, gaat u naar Houthandelonline. Daarnaast leveren wij ook tuinhout, douglashout en een ruim assortiment plaatmateriaal en betontriplex. Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen bij Houthandelonline een bestelling plaatsen. Wanneer uw bestelling hoger is dan 800, wordt de bestelling gratis bezorgd. Per postcodegebied hanteren wij vaste leverdagen.