Douglas hout


Bel voor advies

ma t/m vr: 8.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur zaterdag: 8.00 - 12.00 uur

Douglas hout: populair en duurzaam

De laatste jaren is Douglas hout steeds populairder geworden. Dat komt door de lange levensduur en de warme uitstraling. Het Douglas van HouthandelOnline is afkomstig van 1 van Europa's hardste naaldhoutbomen, de Douglasspar. Deze naaldboom groeit voornamelijk in West-Europa en Scandinavië. Planken, regels, balken en palen van de Douglasspar hebben meestal een lichte geelrode tot geelbruine tint. Door de blootstelling aan lucht en licht verkleurt deze tint naar een oranje bruine gloed. Deze uitstraling is juist zo geliefd bij veel mensen. Door droging wordt Douglas hout steeds sterker en harder. Heeft het hout lang gedroogd? Dan blijft onbehandeld Douglas nog langer goed in de buitenlucht. Als u Douglas hout onbehandeld wilt laten, vanwege de prachtige uitstraling van het hout, dan gaat het zo'n 15 jaar mee. Wilt u meer weten over ons Douglas hout? Neemt u dan contact op met ons kantoor in Wieringerwerf. Onze houtspecialisten zitten elke werkdag voor u klaar.

Ruim assortiment aan Douglas

HouthandelOnline heeft een uitgebreid assortiment Douglas hout. Vanaf onze importeur of houtzagerij wordt Douglas hout, maar ook onze andere houtsoorten als Eikenhout, Vurenhout, hardhout en Red Cedar, direct naar u verzonden. Daarom kan HouthandelOnline hout tegen een scherpe prijs leveren. Voor een ruime keuze aan Douglas hout zit u bij HouthandelOnline helemaal goed! Ons assortiment Douglas bestaat uit: Genoeg dus om prachtige projecten mee te maken. Per artikel krijgt u overzichtelijk de informatie over de toepassing, de afwerking en de maten van het hout.

Toepassingen met Douglas

Douglas is heel breed toepasbaar en dat komt natuurlijk door mooie uitstraling en de lange levensduur. Het hout wordt eigenlijk alleen maar gebruikt in allerlei tuinprojecten, zoals voor een overkapping of veranda, maar ook voor een terrasscherm, pergola, tuinmeubels of een kapschuur. Of wat dacht u van Douglas als gevelbekleding? Door uw gevel te bekleden met Douglashout heeft u jarenlang plezier van een prachtige gevel. Wij hebben verduurzaamd Zweeds Rabat die u kunt gebruiken als gevelbekleding, aankleding van een veranda of voor een tuinscherm. Het beste kunt u een Douglas tuinproject monteren en bevestigen met speciale RVS schroeven. Voor schuttingen hebben wij voldoende keuze in stalen frames, poortbeslag, sloten en afdeklatten. Door gebruik te maken van het juiste montagemateriaal blijft Douglashout op zijn mooist.

Tips voor een langere levensduur

Als u Douglas hout onbehandeld laat, gaat het vergrijzen. Het vergrijzen gebeurt door weersinvloeden. Veel mensen houden van deze vergrijsde look. Wilt u Douglashout laten vergrijzen? Zet de palen voor een veranda dan op betonpoeren en laat Douglas vlonderplanken rusten op geïmpregneerde balken. Zorg er ook voor dat de balken voldoende worden geventileerd. Mocht u de palen in de aarde willen zetten, dan luidt ons advies om het onderste gedeelte tot ruim 5 cm boven de grond in te smeren met bitumen of teer. Door aanraking met de vochtige grond gaat onbehandeld Douglas hout snel achteruit. Kiest u ervoor om Douglas hout toch te behandelen voor een langere levensduur? Er zijn mooie tinten beits verkrijgbaar, zoals onder andere white wash, grey wash en een roze of zwarte beits. Wilt u de natuurlijke houtkleur behouden? Kies dan voor een transparante Douglas olie.

Koop uw Douglas hout online

Naast zakelijke klanten kunnen ook particuliere klanten bij ons terecht. U koopt bij ons Douglas hout van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Een order leveren wij binnen twee tot zeven werkdagen af op het door u opgegeven adres. Als u geen mogelijkheden heeft om Douglas hout bij een bouwmarkt te kopen, dan is het ideaal om online een bestelling te plaatsen. Als hout- en bouwmaterialen leverancier blijven wij ons ontwikkelen en wordt de webshop regelmatig uitgebreid. Dit wordt allemaal geregeld vanuit ons hoofdkantoor in Wieringerwerf.